Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

9 simptome care indică faptul că ai nivelul de zahăr din sânge foarte ridicat

Zaharul are un gust bun, iar tot ce conține zahăr are gust și mai bun. Carbohidratul dulce cristalin pare să fie peste tot. Cei mai mulți dintre noi plănuiesc să ne ocupăm de gustul de neuitat al deserturilor noastre preferate când ne este foame. Totuși, ceea ce poate părea a fi o plăcere nevinovată este de fapt motivul pentru multe probleme de sănătate complicate atunci când o consumăm în cantități mari. Astăzi, zahărul este greu de evitat, dar mulți dintre noi nici nu-și dau seama cât de dependenți sunt de el defapt.

1. Dureri musculare și articulare.


Te simți ca și cum ai face muncă fizică tot timpul și care îți lasă dureri articulare și musculare? Acesta poate fi unul din multe semne pe care corpul dumneavoastră le utilizează pentru a vă avertiza despre procesele inflamatorii care se petrec în interior. Cantități mari de zahăr din dieta ta fac celulele imune să secretă mesageri inflamatorii în sângele tău care încearcă să descompună produsele finale de glicozitate avansate sau proteinele legate de o moleculă de glucoză.

2. Senzația de poftă de dulce este tot mai deasă.


Zaharul se procesează foarte repede, lăsându-vă să simțiți foame, în ciuda faptului că ați mâncat o brioșă acum o oră. De fapt, zahărul este cunoscut pentru eliberarea dopaminei, similar cu ceea ce ați simți când utilizați medicamente dependente . Neurotransmitatorul dopamina este eliberat de neuroni în acest sistem ca răspuns la un eveniment plin de satisfacție . Această substanță chimică este cea mai cunoscută pentru a ne menține într-o stare bună.

Creierul vede zahărul ca o răsplată sau un tratament și cu cât mai mult zahăr mănânci, cu atât mai mult corpul tău o dorește . Este un ciclu vicios și de dependență. În plus, mâncarea cu conținut ridicat de zahăr nu vă va face să vă simțiți plini, deoarece nu conține nutrienți utili.

3. Scade nivelul de energie.


lucoza este responsabilă de aprovizionarea cu energie a corpului dumneavoastră, motiv pentru care este foarte important să mențineți nivelul zahărului în sânge la un nivel adecvat . Orice deviere de la acest lucru poate duce la energia scăzută pe parcursul zilei. Când mâncați dulciuri, pancreasul eliberează insulină pentru a ajuta la aducerea glucozei la celulele care vă vor lăsa cu o grămadă de energie. Odată ce ciclul se termină, simțiți nivelul de scădere a energiei, deoarece corpul tău dorește mai mult zahăr .

4. Erupții permanente ale pielii.


Alimentele care conțin zahăr adăugat provoacă niveluri de insulină și începe procesul de glicare sau legarea zahărului de moleculele de proteine. De îndată ce glucoza intră în sângele dvs., lansează o serie de procese fiziologice complicate care pot provoca, în cele din urmă, inflamații și probleme ale pielii. Acest stimulent al insulinei poate duce la creșterea activității glandelor de ulei din piele și la activarea proceselor inflamatorii.
Aceasta înseamnă că o dietă bogată în zahăr este asociată cu un risc mai mare de apariție a acneei.

5. Creșterea în greutate.

Nu este niciodată o surpriză plăcută pentru a afla că blugii se simt mai strânși în jurul taliei. Nu te-ai așteptat niciodată că o prăjitură de ciocolată pe care ai mâncat-o acum o săptămână să se depună atât de urât. Cu toate acestea, unul dintre semnele cele mai evidente de suprasolicita cu zahar este un pic de greutate.
Gustările și dulciurile stochează, de obicei, kilograme în mijlocul tău. Un nivel ridicat de zahăr crește producția de insulină care stochează excesul de grăsime în burtă, mai degrabă decât într-un alt loc.

6. Degradarea dinților.


Alimentele dulci promovează în mod inevitabil formarea de cavități și carii dentare. Cu toate acestea, nu este zahărul care vă face să vă putrezească dinții, ci mai degrabă resturile din alimentele lăsate pe dinți după ce mâncați. Dacă nu sunt digerate sau periate în mod corespunzător, reziduurile alimentare provoacă apariția plăcii pe dinți. El erodează suprafața dură a unui dinte care rezultă în găuri mici.

Diferite alimente zaharoase, cum ar fi bomboane, cereale uscate și bomboane de gură pot fi blocate între dinți, în cazul în care este greu de atins , accelerarea procesului de degradare. Menținerea unei igiene orale corecte vă poate salva de la întâlnirile obișnuite ale dentiștilor.

7. O toleranță ridicată la zahăr.


Când mâncați o mulțime de dulciuri în fiecare zi, mugurii de gust se obișnuiesc cu acelasi nivel de dulceata si s-ar putea sa nu le raspunda asa cum obisnuiau. Excesul de zahăr plictisește papile gustative și fructele dulci nu dau un gust drăguț pentru tine cum ar trebui .Dacă nimic nu vi se mai pare dulce, reduceți consumul de aditivi suplimentari de zahăr , cum ar fi zahărul rafinat și siropurile dulci, și treceți la o dietă echilibrată.

8. Răceli și gripă frecventă.


Mancarea sau consumul prea mult de zahar blocheaza celulele sistemului imunitar de la atacul bacteriilor atunci cand te imbolnavesti.Vitamina C pe care corpul are nevoie să o combată cu gripa este foarte asemănătoare în structura sa chimică cu glucoza. În loc să căutați și să lucrați cu vitamina C, sistemul imunitar are nevoie de glucoză care are putere zero împotriva bacteriilor de gripă. Prin urmare, în loc să luptați împotriva unei boli, sistemul dumneavoastră imunitar suferă de aceasta.Pentru a preveni un astfel de scenariu, reduceți dulciurile atunci când sunteți în pericol de răceală sau de gripă și mâncați mai multe fructe și legume bogate în nutrienți și vitaminele C și E, precum și beta-caroten și zinc.

9. Senzație de balonare.

Umflarea și balonarea, precum și alte disconforturi digestive, pot fi cauzate de alimente diferite. Și consumul de prea mult zahăr este unul dintre ele. Deoarece balonarea este conectată direct la ceea ce mâncați și încercați să digerați, zahărul joacă un rol important în ea. Dacă zaharurile sunt absorbite prost în intestinul subțire, ele vor intra în intestinul gros unde zahărul acționează de obicei ca o bacterie producătoare de gaze.
Prea mult zahăr poate provoca haos în burtă , așa că încercați să evitați consumul de îndulcitori și snack-baruri.Este interesant de observat că alimentele fără zahăr sunt pline de alcoolii de zahăr care conțin compuși indigestibili cu degustare dulce.

loading...

Add comment