Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cauzele călcâielor crăpate și cum să le remediați în mod natural

Dacă observați fisuri pe călcâi, probabil că presupuneți că este din cauza deshidratării sau a lipsei de umiditate a pielii. Cu toate acestea, în unele cazuri, ar putea exista și alte motive pentru care pielea ta este uscată și se descuamă pe călcâie.În continuare am enumerat care sunt principalele cauze ale călcâielor crăpate și cum să le remediați în mod natural.

1.Greutarea.


Picioarele tale poartă greutatea întregului corp. Deci, atunci când câștigi în greutate suplimentară, crește presiunea asupra tampoanelor de grăsime de sub călcâi. În acest caz, călcâiele tale sunt forțate să se extindă lateral pentru a susține mai multă greutate.De aceea, este ideal să vă păstrați greutatea întotdeauna în intervalul normal în raport cu înalțimea și statura dvs.

2.Lipsa vitaminelor.


Fără vitamine, minerale și alți nutrienți vitali, pielea nu poate funcționa corect și devine uscată și groasă.Puteți remedia problema adăugând mai multe alimente bogate în vitaminele A, B3, C, E, zinc și acizi grași omega-3 în dieta dumneavoastră.

3.Încălțămintea greșită.


Pantofii cu spate deschis cum ar fi sandalele sau pantofii-sandale, permit de obicei grăsimii de sub călcâie să se extindă lateral și să crească posibilitatea crăpăturilor pe călcâie.Pantofii necorespunzători și tălpile subțiri vă pot oferi, de asemenea, călcâie crăpate și dureri.Purtați pantofi cu toc închis care să vă ofere sprijinul adecvat. De asemenea, alegeți-vă întotdeauna dimensiunea potrivită.

4.Menopauza.


După menopauză, unele femei tind să aibă „cheratodermie”, o afecțiune care ar putea duce la crăparea pielii pe călcâie și alte părți ale corpului.Pentru a scăpa de crăpăturile de pe călcâie, puteți încerca să aplicați local unguente de estrogen, dar nu uitați să vă consultați mai întâi medicul.

5.Statul în picioare prea mult timp.


Stând în picioare pentru o perioadă lungă de timp, în special pe tocuri, puteți pune presiune suplimentară asupra călcâielor și stres asupra pielii din această zonă.Încercați să evitați să stați prea mult timp în picioare. Dacă acest lucru nu este posibil, faceți câteva exerciții simple pentru a redistribui din când în când presiunea de pe călcâie.

6.Rutina de duș greșită.


A face dușuri lungi sau băi foarte ierbinți nu este o idee bună, deoarece apa de pe picioare poate îndepărta uleiurile naturale de pe piele și o poate lăsa să se simtă aspră și uscată. În afară de asta, săpunurile dure și detergenții pot deteriora bariera naturală a pielii.
Folosiți întotdeauna apă calduță când faceți un duș,limitați timpul la baie la 5-10 minute pentru a evita mai multă pierdere de umiditate, ștergeți-vă picioarele cu un prosop după ce le-ați spălat și asigurați-vă că aplicați o cremă hidratantă. De asemenea, este mai bine să evitați săpunurile dure sau produsele parfumate de îngrijire a pielii.

loading...

Add comment