Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Echipa României a devenit campioană europeană la tenis de masă.

Naţionala de tenis de masă a României a cucerit un nou titlu european pe echipe. „Tricolorele” nu i-au dat nicio şansă Portugaliei în finala de la Nantes, pe care au câştigat-o cu 3-0.Echipa campioană a fost formată din Bernadette Szocs, Daniela Dodean şi Elizabeta Samara,Adina Diaconu şi Irina Ciobanu.Fetele au fost antrenate de Viorel Filimon.

România are în palmares cinci titluri de campioană europeană la tenis de masă pe echipe, la feminin, obținute în 1992, 2002, 2005, 2017 și 2019.

Bernadette Szocs, cea mai bună jucătoare româncă a momentului, a învins-o în primul meci pe Jieni Shao cu scorul de 3-2, revenind de la 1-2 la seturi.Al doilea punct, poate cel mai important, a fost adus de Daniela Dodean împotriva jucătoarei Yu Fu, medaliată cu aur la Jocurile Europene de la Minsk. Dodean s-a impus cu scorul de 7-11, 11-8, 11-9, 6-11, 11-3.În meciul decisiv, Eliza Samara, campioană europeană la individual în 2015, a învins-o pe Leila Oliveira, cu scorul de 11-9, 11-7, 11-6.

România a avut un parcurs aproape perfect la Euro 2019.Fetele au reușit să obțină victoria în fața unor adversari puternici.După terminarea meciului, ele au declarat că le zboară deja gândurile la următorul turneul final continental, cel din 2021, care se va desfășura la Cluj Napoca. Româncele vor să scrie din nou istorie și să-și apere trofeul pe teren propriu.„Tricolorele” vor să facă tripla la Cluj, în 2021.

„Sunt bucuroasă că fac parte din cea mai bună echipă a Europei. Este un sentiment de nedescris”, a spus Eliza Samara, dublă campioană europeană la tenis de masă.

„Cred că formăm o echipă foarte bună, am încercat din răsputeri să ne apărăm titlul din 2017, am jucat foarte bine și ne bucurăm că am reușit să luăm din nou aurul. Ne dorim ca peste doi ani, la Cluj, să ne apărăm titlul. Vrem să facem tripla” a spus Daniela Dodean Monteiro, dublă campioană europeană la tenis de masă.

„Avem cea mai bună echipă din Europa…este un lucru incredibil! Știm că peste doi ani nu ne va fi ușor la Cluj, dar ne dorim să ne apărăm titlul la noi acasă”, a spus Bernadette Szocs, dublă campioană europeană la tenis de masă.

Noi dorim să le felicităm pe această cale pe campioanele noastre și să le urăm succes în continuate.Suntem mândri de ele și le mulțumim că ne-au onorat țara cu astfel de rezultate.Felicitari echipei feminine de tenis de masa, generatia de aur!

loading...

Add comment