Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
danemarca

Danemarca,prima țară din UE care renunță complet la măști și certificate verzi

Danemarca a devenit prima țară din UE care a ridicat restricțiile privind purtarea măștilor de față și a certificatelor verzi.De marți, măștile nu mai sunt necesare în magazine, restaurante și în transportul public. Limitele privind numărul de persoane permise la adunările din interior și măsurile de distanțare socială se încheie în țara daneză.

Certificatele verzi nu mai sunt obligatorii, deși organizatorii individuali de evenimente pot alege să facă din aceasta o condiție de intrare.Rata ridicată de vaccinare este considerată a fi principalul motiv pentru care sistemul de sănătate s-a menţinut bine și s-au ridicat aceste restricții.

„Nimeni nu poate ști ce se va întâmpla în decembrie anul viitor.Dar le-am promis cetățenilor Danemarcei că vom avea restricții numai dacă sunt cu adevărat necesare și le vom ridica cât mai curând posibil”, a declarat ministrul danez al Sănătății Magnus Heunicke pentru CNN.

Danemarca este prima țară din Uniunea Europeană care ridică toate restricțiile. Vaccinarea pe scară largă și rapelurile au ajutat țara să se deschidă din nou, a spus Heunicke, adăugând că numărul de spitalizări și de pacienți aflați în terapie intensivă este în scădere în fiecare zi.Autoritățile daneze continuă să recomande efectuarea unui test la domiciliu înainte de a intra în contact cu grupuri de oameni, în special cu cei care sunt vulnerabili, potrivit ministrului Sănătății.Și testele PCR vor continua să fie disponibile publicului.

Călătorii care nu au fost vaccinați sau infectați anterior cu Covid-19 vor trebui în continuare testați la intrarea în Danemarca, iar măsurile de carantină rămân în vigoare pentru cei care sosesc din țările cu risc ridicat, dar acestea sunt singurele restricții pandemice care încă rămân.

Pe 26 ianuarie, premierul Mette Frederiksen a spus că se așteaptă ca primăvara, vara și începutul toamnei să fie „o Danemarca deschisă, cu îmbrățișări, petreceri și festivaluri”.Totodată el a salutat demersul, scriind „bună dimineața Danemarca complet deschisă” pe pagina sa de socializare și mulțumind populației pentru vaccinare.

Probabil că, cu toții ne dorim să revenim din nou la normalitatea de dinainte.Dar România încă se confruntă în momentul de față cu un număr foarte mare de cazuri confirmate zilni, și probabil că în acest moment este necesar să mai existe diferite restricții.

loading...

Add comment