Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
secretele-longevitatii-japoneze

Secretele longevității japoneze 6 reguli simple care te vor ajuta să trăiești până la 100 de ani

Japonia este una dintre societățile care îmbătrânesc cel mai rapid din lume. Un sfert din populație are 65 de ani sau mai mult. Mai mulți factori contribuie la longevitatea lor, iar unii despre care știți deja. Dar există câteva reguli simple pe care japonezii le păstrează pentru ei și care aparent poate prelungi viața cu mult peste 100.

1.Mănâncă sănătos.
După cum știm cu toții, mâncarea este unul dintre pilonii unui stil de viață sănătos. Astfel, mâncatul sănătos și echilibrat contribuie la menținerea în formă pentru o perioadă lungă de timp. În Japonia, mulți localnici își cultivă propriile legume direct în grădina lor.Vinete, fasole roșie, varză… japonezii mănâncă produse de sezon, proaspete și naturale.Urmează-le exemplul!

2.Fă mișcare.
În Japonia, exercițiile fizice se bucură la toate vârstele. Din copilărie, copiii se alătură cluburilor sportive și de artă. Aceste activități sunt continuate pe tot parcursul anilor de școală. La fel, japonezii au obiceiul de a rămâne activi după pensionare, fie prin muncă, fie prin alte activități. De exemplu, nu este neobișnuit să vezi oameni în vârstă mergând pe biciclete, exersând jogging sau mersul pe jos.Este bine cunoscut faptul că activitatea fizică este o modalitate foarte eficientă de a rămâne în formă.

3.Antrenează-ți creierul.
O activitate de antrenament a creierului nu trebuie să fie întotdeauna legată de exerciții fizice. Multe cercetări au descoperit că mijloacele creative precum pictura și alte forme de artă, învățarea unui instrument, scrierea expresivă sau autobiografică și învățarea unei limbi, de asemenea, pot îmbunătăți funcția cognitivă.

4.Găsește sensul vieții tale.
Există un secret pe care japonezii l-au păstrat și care aparent poate prelungi viața cu mult peste 100.Poate fi rezumat într-un singur cuvânt: ikigai.Cele patru componente ale ikigai sunt: pasiunea ta, misiunea ta, vocația ta și profesia ta.Pentru a găsi aceste lucruri, ea vă sugerează să vă puneți patru întrebări: Ce îți place? La ce ești bun? De ce are nevoie lumea? Și pentru ce poți fi plătit?

5.Gestionează stresul.
Gestionarea stresului vă oferă o gamă largă de instrumente pentru resetarea și recalibrarea sistemului dvs. de alarmă. Vă poate ajuta mintea și corpul să se adapteze. Fără el, corpul tău ar putea fi întotdeauna în alertă maximă. În timp, stresul cronic poate duce la probleme grave de sănătate.

6.Creează conexiuni sociale.
„Conviețuirea împreună” este o valoare care este predată de la o vârstă fragedă în Japonia. Spiritul de grup și colectivitatea predomină în cultura japoneză, unde interesul comun vine întotdeauna înaintea interesului personal. La fel, familia este foarte importantă. Prin urmare, japonezii sunt adesea bine înconjurați de rudele lor și trăiesc într-un mediu cald.Potrivit localnicilor, conviețuirea este cheia pentru a trăi fericit și mai mult timp.

loading...

Add comment