Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
tatal-nostru

Încearcă să spui Tatăl nostru în fiecare zi și ai să vezi că o mie de gânduri o să-ți treacă prin minte

Tatăl nostru sau Rugăciunea Domnească este una dintre rugăciunile de bază ale creștinătății.Tatal Nostru este una și dintre cele mai vechi rugaciuni.Această rugăciune este cea pe care Domnul Iisus a folosit-o pentru a-i învăţa pe ucenicii Săi cum să se roage, aşa cum este descris în Matei 6:9-13 şi Luca 11:2-4.Sute de milioane de oameni din întreaga lume o rostesc de fiecare dată când de închină, fie înainte de culcare, fie la biserică ori în diferite situații când simt că vor să se apropie de Dumnezeu.Potrivit sfinților părinți, rugăciunea are o origine divină, textul ei integral fiind păstrat în Evanghelia Sfântului Matei şi, într-o versiune prescurtată, în Evanghelia Sfântului Luca.

Tatăl nostru Care ești în ceruri, sfin­țească-Se numele Tău, vie împărăția Ta, Facă-se voia Ta, precum în cer așa și pe pământ. Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri. Și nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbă­vește de cel rău.Că a Ta este împărăția și puterea și slava:A Tatălui și-a Fiului și-a Sfântului Duh,Acum și pururea și în vecii vecilor, Amin.

Rugăciunea Tatăl Nostru, cea mai de seamă dintre toate rugăciunile, se deosebeşte prin puterea ei, prin bogăţia cugetărilor ei și prin uşurinţa de a fi înţeleasă.Tatăl nostru este o rugăciune pe care trebuie să o memorăm şi să o recităm înaintea lui Dumnezeu.Pe cât este de restrânsă în cuvinte, pe atât este de cuprinzătoare este.Încearca să o spu în fiecare zi și ai să vezi că o mie de gânduri o să-ți treacă prin minte.Tatăl Nostru se rostește în fiecare zi, dimineața, înainte și după masă, seara în fața icoanei dar și în orice moment al zilei în care cerem ajutorul lui Hristos.

Întoarce-te la Dumnezeu, caci Dumnezeu te asteapta.Fie că ne aflăm într-o perioadă grea a vieții sau trecem printr-o perioadă bună, trebuie să ne rugam și să-i mulțumim lui Dumnezeu.Astfel, potrivit religiei și preoților, trebuie să ne rugăm și când suntem triști, dar și când suntem fericiți. Când pur și simplu simți nevoia de eliberare și destăinuire, este bine să te rogi.Iar Tatăl Nostru este una dintre cele mai sincere și puternice rugăciuni.

loading...

Add comment