Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Plaja de la Gura Portiței, un colț de rai unic în Europa de care mulți nu știu

Gura Portiței este situată pe o fâșie îngustă de nisip, între Marea Neagră și lacul Golovița, din Delta Dunării.Aici se ascunde un colț de rai de pământ românesc unic în Europa, unele zvonuri spun că este chiar unic în lume.Gura Portiței este un paradis virgin, perfect pentru cei care vor să se bucure de frumusețea și liniștea naturii.Gura Portitei este un loc magic, o mica linie de uscat intre mare si Deltă.Este o destinație turistică superbă de pe litoralul românesc.Izolată și sălbatică, cu o plajă mare de nisip. Zona face parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării.

Rezervația Biosferei Delta Dunării este un labirint de apă și pământ.În prezent, funcționează ca cel mai important sistem de purificare a apei. Delta are soluri umede acoperite temporar cu apa, cu plante adaptate sa traiasca in conditii umede, 312 specii importante de păsări și aproximativ 90 de specii de pești.Este alcătuită din nenumărate lacuri, canale și insule.Principalele activități economice din rezervația biosferei sunt pescuitul, vânătoarea, recoltarea stufului, creșterea animalelor și agricultura de subzistență, precum și turismul.Zona găzduiește numeroase monumente istorice, arhitecturale și artistice care conferă interes cultural și istoric localităților.

Delta Dunării este al doilea fluviu ca mărime din Europa, imediat după Volga, care străbate tărâmurile României pe 1788 km începând cu izvoarele din Munții Pădurea Neagră și terminându-se la întâlnirea cu Marea Neagră reprezentată de Insula Gura Portiței.

Dar să revenim la frumoasa plajă de la Gura Portiței.Este un loc absolut super.În apropierea frumoasei plaje, vedea putea vedea pescăruși, pelicani, cocostârci, egrete, cormorani și multe altele.Ajuns pe plajă, ești jumătate pe mare jumătate pe Delta Dunării.Pentru a ajunge aici, este nevoie să călătoriți cu barca.Pornind cu barca din satul Jurilovca, judetul Tulcea este aproximativ o ora de calatorie.

Gura Portiței era cunoscut ca fiind un simplu sat pescăresc pe vremuri.Plaja de la Gura Portiței este o altfel de plajă,fiind un loc deosebit, sălbatic, diferit de restul plajelor, deoarece și-a păstrat farmecul și naturalețea în timp.Locul este frumos amenajat cu șezlonguri și umbrele de paie, un loc de joacă pentru copii, o piscină mică și un teren de tenis.Plajele cu nisip auriu și apele cristaline creează un loc liniștit unde te deconectezi de viața de zi cu zi.Aici se fac și excursii de o zi cu barca prin Delta, unde puteți admira pelicanii și vă puteți plimba de-a lungul canelelor sau spre Sfantu Gheorghe si Sulina.

loading...

Add comment