Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
oprirea-scolilor

Oprirea școlilor de stat nu protejează viețile copiilor, ci distruge educația lor.

Și cum pandemia încă nu a luat sfârșit în România, din nou ne confruntăm cu o serie de restricții destul de deranjante pentru toată lumea.De luni se aplică noi restricții care ne afectează pe noi ca adulți, cât și pe copiii noștri.

Pe lângă faptul că a devenit ogligatorie prezentarea certificatului verde pentru o serie de activități, purtarea măștii de protecție bligatorie peste tot, inclusiv pe stradă, evenimentele private interzise și carantina de noapte la nivel național, s-au închis și școlile timp de două săptămâni sau mai bine zis s-a oferit vacanță de două săptămâni pentru elevii din grădiniţele şi şcolile de stat, doare creșele rămânând deschise.Și cu ce folos? Să aibă timp părinții să se vaccineze.

Nu știu câți dintre părinți sunt de acord cu acest lucru.Mall-urile și restaurantele rămân deschise, dar școlile se închid.Mai amintim și că începutul toamnei, când specialiștii anunțau că vine valul patru, guvernul permitea organizarea de evenimente cu maxim 75.000 de oameni.Destul de ciudat acest lucru.

Ce se va întâmpla cu educația copiilor din zilele noastre? Vor mai reuși ei să țină pasul cu toate aceste lucruri care se întâmplă și cu acest sistem educațional care își schimbă cerințele de la o zi la alta?Ei bine, probabil că toata lumea își pune aceste întrebări, fără să primească de la cineva un răspuns clar.

Profesorii susțin că trimiterea tuturor elevilor în vacanță, fără să facă școală online măcar cei din anii terminali nu va face decât să-i bulverseze și să-i scoată din ritm.

„Aceste două săptămâni de vacanță înseamnă un dezastru peste alt dezastru, pentru că învățământul online nu trebuia oprit. Să le dai pauză totală acum e mult mai dăunător decât să-i fi ținut cât de cât într-o activitate online. Acum ce or să facă? Or să se plimbe pe stradă și la mall probabil”, a spus Ioana Turcu, profesoară de flaut la Colegiul Național de Muzică George Enescu din capitală.

Părinții de la Federația Națională a Asociațiilor de Părinți susțin și ei că „prin eliminarea educației online, Ministerul Educației condamnă toți elevii din România la ignoranță, fără nicio bază și justificare științifică”.

Din păcate, toate aceste lucruri vor duce în final la perturbarea structurii anului școlar și a educației copiilor.Este important să prioritizăm educația copiilor noștri, deoarece ei sunt viitorul țării.România are nevoie de tineri pregătiţi, ambiţioşi şi talentaţi care să definească viitorul țării, iar fără educație, acest lucru nu va fi posibil.Accesul la educaţie nu este o favoare, ci o obligaţie pe care trebuie să o asigurăm copiilor noştri.

loading...

Add comment