Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
vulcanul-racos

Vulcanul de la Racoș, un adevărat spectacol al naturii, unic în țara noastră.Unde se află și cum puteți ajunge.

Vulcanul de la Racoș, cunoscut și sub numele de „Muntele Racoș” sau „Cheile Racoșului”, este o formațiune geologică impresionantă și unică în România. Acesta se află în județul Brașov, în zona Munților Persani, și reprezintă o atracție naturală deosebită, care a fost declarată rezervație geologică și peisagistică.

Cum putem ajunge.
Vulcanul de la Racoș se află în apropierea localității Racoș din județul Brașov, în partea de sud-vest a Transilvaniei, în zona Carpaților Orientali.

Cu mașina: Dacă veniți din direcția Brașovului, puteți lua drumul DN13A către localitatea Racoș. De aici, există semnalizare spre Vulcanul de la Racoș, iar deplasarea se face pe drumuri forestiere. Este important să aveți o mașină adecvată pentru teren off-road, deoarece drumurile pot fi pietruite și mai dificil accesibile.

Cu transport public: Există autobuze care fac legătura dintre Brașov și localitatea Racoș. Totuși, accesul la Vulcanul de la Racoș poate fi mai dificil în acest caz, deoarece trebuie să străbateți distanțe pe jos pe drumuri forestiere.

Vulcanul de la Racoș este o formațiune geologică interesantă, alcătuită dintr-o acumulare de cenușă vulcanică și roci vulcanice, rezultate în urmă cu aproximativ 11-13 milioane de ani. Aspectul său specific, cu stânci impresionante, turnuri de bazalt și formațiuni coloanare, este ceva deosebit de rar în România.

Cheile Racoșului, care înconjoară Vulcanul, sunt spectaculoase și impresionante, oferind o priveliște fascinantă. În zonă puteți admira formațiuni geologice unice, precum coloane de bazalt, abrupturi spectaculoase și stânci masive.

Datorită faptului că zona este protejată ca rezervație geologică și peisagistică, este important să vă respectați mediul înconjurător și să urmați traseele marcate pentru a proteja natura și biodiversitatea locală.

Deoarece Vulcanul de la Racoș este situat într-o zonă mai puțin cunoscută și accesibilă, este recomandat să vă informați în prealabil despre condițiile meteo și starea traseelor, precum și să solicitați sfaturi și informații de la localnici sau ghizi specializați înainte de a pleca să-l vizitați.

loading...

Add comment