Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
parintele-arsenie-boca

Pilda lui Arsenie Boca îi învață pe oameni cum să se ferească de tristețe și probleme

Părintele Arsenie Boca a devenit în ultimii ani una dintre cele mai cunoscute personalităţi din istoria Bisericii Ortodoxe.A fost părinte ieromonah, teolog și artist plastic ortodox român și a plecat la ceruri în data de 28 noiembrie anul 1989.De atunci, mormântul său a devenit loc de pelerinaj pentru toți cei care l-au cunoscut și prețuit.

Părintele spunea mereu că el este doar un mesager al lui Dumnezeu și al lui Isus Hristos, un mesager care să ne ghideze în vremurile noastre apocaliptice finale în care trăim în prezent chiar acum. Mitropolitul Ardealului a subliniat că l-a cunoscut personal pe Părintele Arsenie Boca, a primit sfaturi de la acesta și este convins că a fost „un om al lui Dumnezeu”, o mare personalitate, acest părinte duhovnic care a lăsat urme adânci în viața duhovnicească a credincioșilor.Multe dintre învățăturile sale au rămas în istorie.O pildă cunoscută de-a lui, a rămas întipărită în sufletele credincioșilor, fiind plină de învățături.

Este vorba despre o familie care călătorea des, le plăceau antichitățile, obiectele ceramice, în special seturile de ceai și cafea.Ajunși într-un magazin, unul dintre soți, a pus mâna pe o ceașcă de ceai, iar aceasta a început să vorbească, explicându-i prin câte chinuri și procese a trecut ea pentru a ajunge în forma ei finala, o ceașcă de ceai.Vânzătorul a luat ceașca în mână și i-a explicat: „Știu că te-a durut, ai fost frământată, lovită, învârtită și apoi băgată la cuptor la o temperatură foarte mare.Dar, dacă te-aș fi lăsat singură, te-ai fi uscat, te-ai fi făcut bucățele și te-ai fi crăpat.Dar eu am avut grijă de tine, te-am făcut frumoasă, te-am curățat, te-am colorat și acum ai strălucire în viață.Acum ești ceea ce am vrut de la început să fii.”

Morala acestei povestiri ne amintește că Dumnezeu este cel care știe ce face pentru fiecare dintre noi.El ne cunoaște calea și ne îndrumă chiar și pașii.Dumnezeu știe ce este mai bine pentru noi și El cunoaște temerile care deseori ne cuprind. Numai Cuvântul lui Dumnezeu ne arată cine este El și ne dă o speranță stabilită pentru viitor.Conform istorisirii, Dumnezeu este olarul și noi suntem argila.Precum lutul în mâinile olarului, îl putem lăsa pe Dumnezeu, izvorul a tot ceea ce este adevărat și bun, să ne modeleze gândirea și să ne ferească de tristețe și probleme.

Adorat de oameni pentru predicile și minunile sale, temut de autoritățile vremii datorită influenței sale mari, părintele Arsenie a murit ca martir; totuși, dâra de lumină pe care ni l-a lăsat pâlpâie printre noi chiar și în aceste zile.

loading...

Add comment