Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
tata-de-fata

5 reguli pe care trebuie să le știe orice tată de fată

O relație pozitivă tată-fiică poate avea un impact uriaș asupra vieții unei fete și chiar poate determina dacă ea se dezvoltă sau nu într-o femeie puternică și încrezătoare. Influența unui tată în viața fiicei sale îi modelează stima de sine, imaginea de sine, încrederea și opiniile în privința bărbaților.

Fiecare fată are nevoie de un model masculin pozitiv în vița ei.Un tată este primul bărbat din viața unei fete pe care ea îl va cunoaște în mod intim.Tatăl ei stabilește standardul pentru toți ceilalți bărbați din viața ei, iar un model pozitiv o va ajuta să aleagă un soț bun în viitor.Relația dintre tată și fiică, îi permite fetei să aibă încredere în ea fără teama de judecată.Totodată este foarte important ca tatăl șă ia în considerare visele, obiectivele și temerile ficei sale.În continuare am enumerat 5 reguli esențiale pe care fiecare tată de fată ar trebui să le cunoască.

1.Să fii mereu acolo pentru ea.
Timpul de calitate nu se întâmplă fără timp de cantitate. Ieșiți împreună fără alt motiv decât pentru a fi unul în prezența celuilalt. Fii cu adevărat interesat de lucrurile care o interesează. Are nevoie ca tatăl ei să fie implicat în viața ei în fiecare etapă. Nu stați cu mâinile în brațe în timp ce ea adaugă ani vieții ei… adaugă viață anilor ei.

2.Spune-i ca o iubești.
Niciodată nu este suficient să audă de la tatăl ei că o iubește.Spune-i în fiecare zi.Dar spune-i în mii de feluri diferite. Spune-i că este frumoasă.Spune-i că îți place desenul sau gropițele ei, poezia sau orice altceva.Nu o complimentați doar pentru lucrurile pe care le-a realizat. Trebuie să știe că dragostea ta nu depinde de loviturile ei de colț.Spui lucruri pozitive sau spui lucruri constructive. Apoi spune-i că o iubești din nou.

3.Nu uita că timpul zboară.
La fel ca un fluture, fiica ta își va întinde aripile și va zbura într-o zi. Bucură-te de anii ei de omidă cât poți de mult.Timpul trece repede și nu vei mai putea recupera niciodată primii ani de viață.

4.Iubește-i și respectă-i mama.
Relația pe care o ai cu mama fiicei tale stabilește standardul pentru fiecare relație pe care o va avea vreodată cu un bărbat.Trebuie să știe că o femeie merită să fie prețuită, protejată și adorată. Așa că dacă țipi la soția ta sau îți dai ochii peste cap sau o înjosești, oprește-te și nu mai face niciodată acest lucru în fața ei.rebuie să-ți tratezi soția așa cum vrei ca fiica ta să fie tratată.

5.Discuta, nu dicta reguli.
Desigur, adoptarea unei noi abordări, mai puțin autoritare, nu înseamnă renunțarea la toate regulile. Dar chiar și în stabilirea limitelor, există loc de negociere – oferindu-le copiilor șansa de a spune ce este cel mai important pentru ei, astfel încât să aibă un anumit accept. Este normal ca adolescentele să-și testeze limitele independenței, dar asra nu înseamnă că ele nu doresc și nu au nevoie de îndrumarea ta ca tată.

A fi tată de fată poate fi o muncă grea, dar merită.Să o faci pe fiica ta să știe cât de importantă este pentru tine poate fi o sursă uriașă de stima de sine pentru ea în orice moment și ceva ce va purta cu ea tot restul vieții.

loading...

Add comment