Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Studiile arată că inteligența copilului este moștenită de la mamă, nu de la tată

Un studiu recent despre genetică a dezvăluit că inteligența noastră este derivată din cromozomul X feminin . Genetica unei mame determină cât de inteligenți sunt copiii ei și părinții nu fac nicio diferență, potrivit studiului. Femeile au mai multe șanse să transmită genele inteligenței, deoarece acestea sunt efectuate pe cromozomul X.Cromozomul X are peste o mie de gene și, până de curând, medicii au crezut că ambii părinți sunt responsabili și contribuie în mod egal la inteligența copilului lor.

Oamenii de știință cred acum că genele care sunt responsabile de funcțiile cognitive avansate care sunt moștenite de la tată sunt eventual dezactivate automat. Genele activate au un impact asupra dezvoltării genetice, iar genele dezactivate nu.Dacă există o singură caracteristică care este afectată prin mamă, genele tatălui vor fi automat dezactivate. Dacă o singură caracteristică este afectată prin intermediul tatălui, genele materne sunt ulterior dezactivate.

Există o categorie de gene cunoscute sub numele de „gene condiționate” și sunt considerate a funcționa numai dacă provin din mama în unele cazuri. Inteligența se crede a fi în genele care provin de la mamă.

Universitatea din Cambridge a studiat dezvoltarea creierului în 1984. Oamenii de știință de la Cambridge au ajuns la concluzia că genetica maternă dă mai multă substanță centrelor creierului.Studiile de laborator efectuate pe șoareci modificați genetic au arătat că cei cu o doză suplimentară de gene materne au ajuns să aibă creierul mai mare și mai dezvoltat, dar corpuri mici și viceversa, cei cu o doză suplimentară de gene paterne aveau capete și creiere mai mici, dar corpuri mai mari.

Cercetatorii au descoperit ca exista celule care au continut numai gene materne sau paterne in sase parti diferite ale creierului soricelului care au controlat diferite functii cognitive.

Celulele care au fost asociate cu genele paterne au implicat funcții precum sexul, alimentația și agresivitatea și s-au găsit în sistemul limbic. Cu toate acestea, cercetătorii nu au găsit celule paterne în cortexul cerebral, unde au loc majoritatea funcțiilor cognitive avansate, cum ar fi gândirea, raționamentul, gândirea, limba și planificarea.

S-ar putea argumenta că oamenii și șoarecii sunt foarte diferiți și pentru a dovedi că aceeași teorie se aplică oamenilor, cercetătorii de la Glasgow au abordat o abordare mai umană în explorarea inteligenței. Ei au descoperit ca teoriile pe care le-au obtinut prin experimentul cu soareci se aplica și in realitate cand au intervievat peste 12.686 de tineri cu varste intre 14 si 22 de ani in fiecare an din 1994.

Echipa a concluzionat că cel mai bun predictor al inteligenței a fost nivelul de inteligență al mamei.De asemenea, cercetarea face clar faptul că genetica nu este singura determinantă a inteligenței.Cercetătorii de la Universitatea din Washington au constatat că o legătură sigură și emoțională între mamă și copil a fost extrem de importantă pentru creșterea în anumite părți ale creierului.

loading...

Add comment