Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
aur-la-jocurile-olimpice

Un schior a câștigat aurul olimpic la Olimpiada de iarnă de la Beijing 2022,la aceeași probă la care tatăl său a luat aurul acum 34 de ani.

Așa cum a făcut tatăl său în urmă cu mai bine de trei decenii, schiorul austriac Johannes Strolz a câștigat medalia de aur olimpică în cursa combinată alpină.Johannes Strolz a descris replicarea faptei tatălui său de a câștiga aurul combinat al Alpinei la Beijing 2022 drept „un vis devenit realitate”.El a terminat cu o jumătate de secundă în fața norvegianului Aleksander Aamodt Kilde, James Crawford din Canada luând bronzul, fără a urca niciodată pe podium la Cupa Mondială.

Strolz a avut cel mai bun clasament din carieră, pe locul 10 în mai bine de opt ani de curse la Cupa Mondială.Victoria lui Johannes Strolz a fost cu atât mai remarcabilă cu cât anul trecut, a fost retras de la echipa națională în urma unui șir de rezultate slabe.S-a întors în circuitul Cupei Mondiale în decembrie 2021 și, după ce nu a reușit să termine în primele două curse, a câștigat prima sa victorie la Cupa Mondială la slalomul de la Adelboden pentru a-și rezerva locul la Beijing.

Tatăl său, Hubert Strolz, a câștigat aurul combinat alpin la Calgary 1988, precum și argint la slalom.Potrivirea acelei realizări fusese un vis de-o viață și până de curând a fost din nou mai mult decât un vis.

Strolz a spus pentru Olympics.com: ”Înseamnă atât de mult pentru mine.Mai ales cu istoria tatălui meu.Sunt atât de recunoscător pentru sprijinul atâtor oameni. În primul rând, trebuie să mulțumesc întregii mele familii. Au crezut întotdeauna în mine și acum este un vis care se împlinește, să obțin aceeași medalie de aur ca și tatăl meu.”

Johannes Strolz a fost foarte emoționat ce rezultat și că în cele din urmă toate sacrificiile și munca grea au dat roade.El este un bun exemplu pentru mulți oameni care poate renunță prea ușor la visele lor.O bună perioadă de timp a a lucrat ca polițist rutier în orașul natal și a ajutat la ferma familiei.

Schiul este cunoscut ca un sport transmis din generație în generație, iar Jocurile Olimpice de la Beijing se transformă rapid într-o afacere de familie.Strolz Sr și Jr sunt primul părinte și primul urmaș care au câștigat aceeași probă la Jocurile Olimpice de iarnă.El este un bun exemplu de a nu renunța niciodată.A reușit să câștige aurul olimpic la Olimpiada de iarnă de la Beijing 2022,la aceeași probă la care tatăl său a luat aurul acum 34 de ani.

loading...

Add comment