Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
bunic-si-nepot

Conversația unui bunic cu nepoțelul său

Bunicii joacă un rol important în viața nepoților.Bunicii îi ajută pe copii să dobândească un sentiment de istorie, moștenire și identitate. Ei le oferă o legătură vitală cu trecutul.Bunicii pot transmite tradiții importante de familie și povești de viață pe care un nepot nu numai că le asculta când este tânăr, ci va crește și le va aprecia și mai mult în timp.Pentru bunici, relațiile cu nepoții oferă conexiune cu o generație mult mai tânără și expunere la idei diferite, care altfel ar putea fi limitate. Pentru nepoți, bunicii pot oferi înțelepciunea vieții pe care o pot pune în practică în timp ce navighează la vârsta adultă tânără.Iată în continuare conversația unui bunic cu nepoțelul său.

Un bunic stătea seara în pat și începea să-i povestească nepoțelului său diferite întâmplări și istorisiri din viața de zi cu zi.Cum bunicul îi povestea nepoțelului său o poveste de seară, înainte de culcare, nepoțelul îl întreabă cu stupoare:
-Bunicule,de ce sunt oamenii atât de răi?
Bunicul a amuțit când a auzit întrebarea nepoțelului său, dar totuși i-a oferit un răspuns.
-Dragul bunicului,poți să-i spui tu soarelui să nu mai strălucească atât de puternic sau vântului să nu mai bată așa de tare?
-Nu, a răspuns băiatul.
-Ei bine, la fel este și cu oamenii.Nu poți tu să-i convingi să lase răutatea deoparte, ci doar să te protejezi de astfel de oameni.La fel cum faci cu razele puternice ale soarelui sau a vântului puternic, la fel trebuie să te ferești și de oamenii răi.Bunătatea este o comoară atât de valoroasă și puțini oameni o posedă.Nu-i lăsa să ți-o fure, dragul bunicului!

Bunicii sunt pricepuți în mod natural să-și descrie amintirile din copilărie și să aducă la viață evenimentele vechi. Poveștile sunt una dintre cele mai vechi modalități de a păstra istoria unei familii. Cu toții avem povești de spus. Pot fi fericiți, amuzanți, triști sau înfricoșători, dar totuși aduc diferite învățături în viața nepoților.

În această istorisire despre oamenii răi, bunicul îl învață pe nepoțelul său că trebuie să stea departe de acest tip de oameni.Acești oameni profită de orice avantaj de pe urma oamenilor pentru a-și face drumul, pentru a obține lucrurile pe care le doresc și îi lasă pe oameni să se simtă pierduți și răniți.Ca și minciuna, oamenii răi manipulează oamenii și situațiile pentru a se apleca la voința lor.Oamenii sunt mult mai răi decât avem tendința de a crede și uneori sunt atât de experimentați în ceea ce fac, încât ne ia ani de zile să ne dăm seama cât de răi sunt cu adevărat.

loading...

Add comment