Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
stefan-razvan-balauca

Tânăr român premiat cu peste 30 de medalii de aur, argint și bronz la cele mai importante competiții educaționale interne și internaționale.A fost declarat cetățean de onoare al municipiului Botoșani.

Noi am mai scris despre tânărul român din Botoșani, Ștefan Răzvan Bălăucă în urmă cu ceva timp.El era cunoscut la „Einstein de Botoșani”.A refuzat universităţile din străinătate, fiind admis la universităţi celebre din Statele Unite și Marea Britanie.
În ciuda acestor lucruri, tânărul din Botoșani a decis să rămână să studieze în țara sa natală.A primit o bursă academică la Iași, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” unde a decis să-și continue studiile.

Ștefan Bălăucă are rezultate deosebite pe tot parcusul său academic.A participat la diferite competiții educaționale interne și internaționale, de unde s-a întors cu peste 30 de medalii.Prima sa medalia internațională a luat-o în Argentina, la Olimpiada de Ştiinţe pentru Juniori în anul 2014.În următorul an a continuat să muncească și a obținut două medalii de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică și la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori din Coreea de Sud.2 ani mai târziu, în anul 2017, a reușit să ia aurul în Franța, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului și bronzul în Irlanda, la Olimpiada Internaţională de Lingvistică.În continuare a mai obținut 17 medalii la concursuri și olimpiade naționale, 7 dintre acestea fiind de aur.Datorită rezultatelor și performanțelor sale, Ștefan Bălăucă este considerat în prezent a fi unul dintre cei mai importanți olimpici români din ultimele decenii.

În anul 2017 a primit titlul de cetățean de onoare al orașului Botoșani, distincţie acordată pentru rezultatele excepţionale obţinute.A fost o premieră pentru orașul Botoșani, deoarece era cel mai tânăr beneficiar al acestui titlu.Ștefan a primit cupa succesului, o diplomă de excelenţă şi o medalie de onoare.

În continuare vrem să-i dorim mult succes acestui tânăr deosebit și să-l felicităm pentru tot parcursul său.Ștefan Bălăucă este o mândrie pentru țara noastră.Rezultatele sale de excepție îl vor ajuta cu siguranță să-și clădească în continuate o carieră.Mulți tineri din România decid să plece mai departe într-o țară străină, să-și clădească o carieră, dar Ștefan este de apreciat că nu a decis să plece, ci a vrut să rămână în țara sa.Conform statisticilor, din România pleacă anul peste 6.000 de elevi și studenți la studii în străinătate, departe de locurile natale și, de multe ori, departe de familie.Mulți dintre ei se îndreaptă spre țară precum Marea Britanie, Olanda sau Franța și, din păcate, puțini dintre ei se mai întorc înapoi acasă.

loading...

Add comment