Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Top 10 cele mai frumoase orașe din lume

O să vă prezentăm o listă cu cele mai frumoase 10 orașe din lume. Fiecare dintre ele unic. Unele, cunoscute pentru arhitectura sa, altele pentru natura neobișnuit de frumoasă și altele pentru cultură. Există numeroase opțiuni de companii aeriene și oferte excelente pentru a ajunge la toate aceste destinații. Dacă nu ați fost niciodată în nici unul dintre orașele prezentate, probabil că veți afla multe informații interesante despre ele și veți fi dornic cu siguranță să le vedeți.

1. Bruges, Belgia

Bruges este situat în partea de nord – vest a Belgiei și este cel mai mare oraș din centrul acestei țări. Bruges este uneori numită „Veneția Nordului” și la un moment dat a fost un oraș important comercial din lume. Una dintre cele mai importante caracteristici din Bruges – arhitectura medievală. Majoritatea clădirilor se păstrează perfect până în prezent. Întregul centru istoric este listat de UNESCO ca un patrimoniu mondial. Printre cele mai atractive și populare clădiri din Bruges se numără capodopera lui Michelangelo – Biserica Maicii Domnului. Dar asta nu este totul, cea mai faimoasă atracție din Bruges este clopotnița din secolul al XIII-lea, în care sunt 48 de clopote. Se țin concerte gratuite pentru cei care sunt dispuși să o viziteze, atât localnicii, cât și turiștii. Este un fel de tradiție. Orașul are un muzeu, prezintă exponate interesante. De asemenea, există teatre, galerii de artă și săli de concerte care gazduiesc în mod regulat festivaluri de muzică și de mâncare. Bruges – este un loc uimitor de vizitat pentru cei care iubesc și apreciază arta și cultura.

2. Budapesta, Ungaria

Budapesta este unul dintre cele mai mari orașe din Uniunea Europeană, precum și capitala Ungariei. Budapesta – este un centru politic și cultural al țării. Există numeroase clădiri monumentale legate de patrimoniul mondial. Orașul este cunoscut printre cele 25 de orașe cele mai populare și mai frumoase din lume, vizitat anual de 4,3 milioane de turiști din diferite țări. În acesta, există 7 cluburi profesioniste de fotbal. Orașul a găzduit, de asemenea, Jocurile Olimpice, Campionatele Europene și Mondiale.

3. Roma, Italia

Roma este unul dintre cele mai frumoase orașe din lume. Există numeroase monumente de arhitectură, de care mulți dintre noi a auzit și chiar le-a vizitat. Probabil unul dintre cele mai renumite – Colosseum. De asemenea, clădirile arhitecturale nu mai puțin colorante și uluitoare includ Forumul lui Traian, Panteonul, mormântul lui Raphael, temple și biserici, băi, palate imperiale. Dacă nu ați fost în Roma, asigurați-vă că încercați să o vizitați, este cu adevărat un oraș magnific, unde vă puteți relaxa și, în același timp, puteți învăța și vedea multe lucruri noi și neobișnuite.

4. Viena, Austria

Artistic, rafinat și în mare măsură modelat de fundamentele sale muzicale și intelectuale, capitala și cel mai mare oraș al Austriei este foarte grandios și împachetat cu cultură. Faceți timp pentru a vizita palatul Schönbrunn, fosta reședință de vară a Habsburgilor, și degustați din gustul real al tortei Sacher, un tort de ciocolată născut în oraș.

5. Amsterdam, Olanda

Acest oraș este nu numai unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, ci și unul dintre cele mai importante orașe portuare. În trecut, orașul desfășura comerțul cu diamante. În iulie 2010, canalul, construit în Amsterdam în secolul al XVII-lea, a fost adăugat la Lista patrimoniului mondial UNESCO. Amsterdam are o climă oceanică datorită apropierii sale de mare și de vânturile predominante ale vestului. Amsterdam este renumit pentru viața de noapte. Are o mulțime de unități pentru toate gusturile – mari sau mici, moderne și confortabile. În fiecare an există un festival care atrage artiști din întreaga Europă. Cea mai veche construcție din Amsterdam este Oude Kurk (biserica veche), construită în 1306, și cea mai veche clădire din lemn – Het Huoten Hughes, construită în 1425. De asemenea, în acest frumos oraș, oaspeții se pot bucura de bucătăria excelentă. Un fapt interesant este faptul că Amsterdam este locul de naștere al gogoșilor.

6. Rio de Janeiro, Brazilia

În Brazilia, puteți auzi expresia – „Dumnezeu a creat lumea în șase zile și pe al șaptelea Rio”. Rio de Janeiro , denumită în mod obișnuit Rio, este al doilea oraș ca mărime din Brazilia și a treia cea mai mare metropolă din America de Sud . Rio, una dintre locațiile cele mai vizitate și preferate din emisfera sudică, datorită mediului său natural și plaje excelente, cum ar fi: Bossa Nova și Balaneirio. Orașul este renumit pentru două lucruri – fotbalul și dansul Samba. În fiecare an, la Rio de Janeiro, a avut loc unul dintre cele mai spectaculoase carnavaluri din lume. Rio este un important centru cultural al Braziliei . Orașul din 1999 găzduiește Festivalul Internațional de Film. Biblioteca Națională a Braziliei este considerată a 8-a cea mai mare bibliotecă din lume și cea mai mare bibliotecă din întreaga Americă Latină.

7. Lisabona, Portugalia

Lisabona este capitala Portugaliei și cel mai mare oraș al țării. Arhitectura acestui oraș este extrem de diversă – de la romanică și gotică până la baroc și postmodernism. Lisabona Al 11-lea oraș cu cea mai mare densitate din Uniunea Europeană are un loc important în lume în domeniul comerțului, educației, divertismentului, mass-media și artelor. Orașul este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai vechi din lume. Acesta este un fapt important pentru care Lisabona, unul dintre cele mai frumoase orașe din lume este iubit de mulți turiști.

8. Praga, Cehia

Praga este nu numai cel mai mare oraș din Republica Cehă , ci și capitala sa. Este cel de-al 14-lea cel mai mare oraș din Uniunea Europeană, cu o arhitectură excelentă a Renașterii. Renașterea a fost caracterizată de căutarea de noi cercetări și descoperiri, astfel încât Praga merită o vizită datorită instituțiilor sale educaționale extraordinare. Unul dintre cele mai interesante fapte este vârsta orașului Praga – 1100 de ani. Imaginați-vă doar moștenirea istorică impresionantă, care este în prezent concentrată în acest oraș. Din acest motiv, Praga, este inclusă în lista noastră de top 10 cele mai frumoase orașe din lume.

9. Paris, Franța

Parisul – orașul iubirii și romantismului este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune și mai frumoase orașe din lume. Cele mai renumite caracteristici, au glorificat acest frumos oraș – Turnul Eiffel și brânza franceză. Din moment ce Parisul este capitala Franței, a fost și este în continuare centrul tuturor evenimentelor politice importante din țară, începând cu Revoluția Franceză. Franța este renumită în principal din cauza acestui frumos oraș minunat. Minunatul parfum și bucătăria gourmet își au originea tocmai în Paris.

10. Veneția, Italia

Veneția se află în partea de nord-est a Italiei și a fost probabil cel mai frumos oraș din lume în anul 2014! Acest oraș este la fel de frumos ca unic. A câștigat o mare onoare pentru a fi un Patrimoniu Mondial. Vorbind despre Veneția, au rostit adesea expresia „Orașul apelor”, „Orașul maselor”, „Orașul podurilor” și „Orașul canalului” și multe altele. Potrivit revistei „Times Magazine”, Veneția este considerată unul dintre cele mai romantice orașe din Europa. Veneția are un bogat patrimoniu arhitectural. Cel mai adesea există un stil gotic, poate fi văzut în majoritatea clădirilor din oraș. De asemenea, în aspectul arhitectural al Veneției, puteți găsi un amestec de Renaștere și baroc. Veneția – unul dintre orașele cele mai muzicale din lume , datorită multor locuitori ai săi, are un instrument muzical și se asigură că cineva știe cum să joace. Acest oraș are totul: apă, ambarcațiuni, muzică, arhitectură și bucătărie excelentă, pentru a vă relaxa într-o atmosferă romantică. Acesta este motivul pentru care Veneția, se află pe lista celor mai frumoase 10 orașe din lume.

Fiecare dintre aceste destinații cele mai frumoase au o mulține de moduri de a ajunge acolo rapid și în siguranță. Cazările pot varia de la un hotel de vârf la o pensiune și totul între acestea, în funcție de bugetul dvs

loading...

Add comment