Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
melci

Cele mai bune metode naturale pentru eliminarea melcilor din grădină

Indiferent cât de mare sau mică este grădina ta, melcii reprezintă un mare dușman.Acești dăunători pot consuma de câteva ori propria lor greutate corporală în alimente într-o singură zi.Asta înseamnă multe daune pentru plantele din grădină.Melcii pot să apară de nicăieri, mai ales când vremea este umedă.Deci nu este de mirare că oamenii caută diferite moduri să elimine melcii din grădină.De aceea, vom enumera în continuare cele mai bune moduri naturale de a preveni și elimina melcii din grădină.

Zațul de cafea.

zat de cafea


Cum mulți oameni sunt iubitori de cafea, zațul de cafea poate fi un bun aliat atunci când vine vorba de a-ți proteja plantele și de a descuraja melcii.Melcii și limacșii, spre deosebire de noi urăsc cafeaua.Zațul de cafea este una dintre cele mai bune și mai recomandate modalități de a descuraja melcii din grădină, deoarece este benefic și pentru sol, adăugând substanțe nutritive acestuia.

Coji de ouă.

coji-de-oua


Cojile de ouă sunt o opțiune super eficientă atunci când vine vorba de melci.Dacă locuiți în apropierea unei plaje, puteți folosi și scoici zdrobite.Cojile de ouă, la fel ca și scoicile zdrobite, au margini ascuțite care rănesc melcii în timp ce aceștia încearcă să se târască peste ele.Cojile se vor descompune în cele din urmă și vor adăuga substanțe nutritive în sol.

Coji de nuci.
Cojile de nucă sparte funcționează la fel ca cojile de ou atunci când scapi de melci.

Ierburile aromate.
Salvia, rozmarinul, pătrunjelul și cimbru sunt toate completări frumoase în grădina dvs. și, de asemenea, descurajează melcii.Plantați-le într-un chenar în jurul grădinii dvs. și între plantele vulnerabile pentru a proteja melcii.Lavanda este o plantă care funcționează într-un mod similar.

Capcană cu bere.

capcana cu bere


Scufundați un pahar umplut cu bere în pământ, cu marginea la nivelul solului.Limacșii și melcii sunt atrași, cad și se îneacă. Asigurați-vă că utilizați un pahar sau un vas suficient de adânc încât melcii să nu poată ieși din nou.

Tărâțe de grău sau de porumb.
În jurul plantelor pot fi presărate grămezi mici de tărâțe de grâu sau de porumb.Când melcii mănâncă tărâțe, acestea provoacă uscarea și moartea. Aceasta este o opțiune total organică și sigură.Cu toate acestea, va trebui să presărați în mod regulat după vremea ploioasă.

Capcane cu citrice.

capcana-cu-citrice


Păstrează cojile de lămâie, lime, portocale și chiar grapefruit pentru a le împrăștia cu capul în jos în grădina ta înainte de venirea nopții.Dimineața veți găsi o bună parte din limacși și melci către aceste delicii gustoase și îi puteți muta din grădina dvs.

Melcii de grădină nu sunt la fel de adorabili pe cât le spun unele cărți de colorat sau povești. Acești mici dăunători, împreună cu verii lor periculoși, pot fi rădăcina multor probleme.Sperăm că aceste metode naturale pot fi foarte eficiente pentru grădină.

loading...

Add comment