Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Mașina de spălat îți va spune, mulțumesc! 5 reguli de a curăța eficient mașina de spălat, de murdărie.

Când există o familie numeroasă acasă, apare necesitatea de a spăla des hainele. Mai devreme sau mai târziu, apare întrebarea: cum să curăț mașina de spălat? Există multe moduri de a curăța murdăria. Vom vorbi despre acesta în următorul articol.

Deseori observi că după spălare apar unele pete pe lucruri. Acestea sunt provocate cel mai probabil de la sertarul pentru detergenți murdar. S-ar părea că apa este furnizată constant la sertar, care spală murdăria, dar de fapt, formează în mod regulat un strat de placă din pulbere sau balsam.

După fiecare spălare, trebuie să scoți sertarul și să îl ștergi. Dacă încă nu a avut timp să se murdărească, este suficient doar să-l lași deschis, astfel încât să se usuce și să se aerisească. Cu toate acestea, în caz de murdărire intensă, sunt necesare metode mai eficiente. Iată câteva metode pe care ai putea să le încerci:

Apă oxigenată.
Toarnă peroxidul într-o sticlă de plastic. Adăugați săpun dat prin răzătoare și bicarbonat de sodiu. Agită bine pentru a dizolva săpunul. Pune sertarul pentru detergenți într-un bol și aplică produsul pe suprafață. Repetă procedura la fiecare 5-10 minute. După o jumătate de oră, șterge cu un burete umed. Folosește o perie în zonele mai dificile.

Bicarbonat de sodiu.
Ia o jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu și aceeași cantitate de apă. Amestecă cu o lingură. Toarnă în sertarul pentru detergenți și se lasă să stea 10 minute. Șterge apoi cu un burete și clătește cu apă.

Bicarbonat de sodiu și oțet.
Scoate sertarul pentru detergenți din mașină. Presoară cu bicarbonat de sodiu și adaugă oțet. Substanțele vor reacționa rapid – acționează cu atenție pentru a evita arsuri corporale. Apoi roade bine părțile containerului cu o perie.

Acid citric.
Toarnă 2-3 linguri de acid citric în compartimentul pentru detergenți. Setează o spălare „liberă” la 60 de grade. Această metodă va lăsa un miros ușor de lămâie după spălare.

Oțet.
Diluează 1 litru de apă fierbinte și 250 ml de oțet 9% într-un recipient mare. Lasă compartimentul pentru detergenți la înmuiat peste noapte. Apoi îndepărtează murdăria și calcarul cu un burete.

Pe lângă aceste metode simple, dar eficiente, puteți folosi prafuri sau geluri speciale. Le puteți găsi în orice magazin de produse chimice de uz casnic. Dar după cum arată practica, remediile simple la domiciliu sunt destule. Cel mai importat este să le folosiți corect.

loading...

Add comment