Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
zile-de-sarbatoare

Viața se va schimba numai în bine dacă nu mai lucrați în zilele sfinte de sărbătoare

Creștinii recomandă mersul la Biserică, la Sfânta Liturghie și rugăciunea în zilele de sărbătoare și nu numai.Dar dacă uneori timpul nu vă permite, macăr respectați câteva dintre interdicțiile de care majoritatea creştinilor ortodocşi ţin cont în viaţa de zi cu zi.Și aici ne referim la faptul că nu se lucrează în zilele de sărbătoare și în zilele de duminică.Nu este voie să spălăm haine, să călcăm, să aspirăm și multe alte lucruri de acest fel care implică munca fizică.Respectul faţă de ziua Domnului, este răspunsul nostru la dragostea divină.

Codul muncii din țara noastră prevede câteva zile de sarbatori legale mai importante in care nu se lucreaza.Totuși , în prezent Romania este in coada tarilor europene la capitolul zile libere oficiale sau religioase. Anul 2021 a avut 15 zile libere legale.In Europa, Elvetia este printre statele cu cele mai multe zile libere și anume 28.Urmată mai apoi de Belgia, Lituania sau Cipru, care au câte 17-18 zile libere fiecare.De sărbători mari precum Paște,Rusali sau Crăciun românii primesc 2 zile libere legal, pe care toți angajatorii ar trebui să le respecte.

Totuși, există domenii unde activitatea nu poate fi oprită nici măcar în aceste zile de sărbătoare mare.Angajaţii care sunt nevoiţi să lucreze inclusiv în zilele considerate libere legal, vor primi în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu.

Dar dacă totuși programul de muncă nu îți permite și ai angajamente care uneori intră în conflict cu programul tău de lucru, ia o zi liberă saun un moment dintr-o zi anume să mergi la biserică și să te închini în fața Domnului câteva minute.Lumea muncii nu este întotdeauna foarte predispusă să oferă zile libere sau să scutească angajații de muncă în zilele de sărbătoare.

În Biblie, Dumnezeu porunceşte credinciosului să sfinţească ziua odihnei.Adică, ziua sfântă de sărbătoare.Viața credinciosului va fi mult mai prosperă și mai frumoasă dacă el respectă aceste zile sfinte.Când se respectă aceste zile se produce un echilibru cosmic, biologic, ecologic, psihologic si mai ales duhovnicesc.Se spune că este un păcat să nu respecți zilele sfinte de sărbătoare.Duminica si în Sărbătorile cu Cruce Rosie din calendar nu este voie să se lucreze nimic acasă.Aceste zile sunt pentru mersul la biserică, odihnă,timp petrecut cu cei dragi și rugăciune.Atât adulții, cât și copiii ar trebui să fie învățați de mici aceste lucruri.

loading...

Add comment