Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
biserica din grecia

O biserică a intrat în Cartea Recordurilor cu un fenomen greu de explicat – pe acoperișul de piatră au crescut 17 copaci, iar de sub biserică a început să curgă un râu a cărui apă se spune că ar fi sfințită.

Biserica Sfintei Teodora din Vasta, Grecia – o mare minune a zilelor noastre, deoarece 17 copaci au crescut minunat pe acoperișul de piatră al bisericii.

Conform unei legende locale, în secolul al X-lea, în timpul invaziei arabilor, o tânără femeie pe nume Teodora din Vasta s-a rugat la Dumnezeu, dorindu-și ca după moartea sa trupul să se transforme într-o biserică, iar sângele său într-un râu. Teodora a luptat împotriva invadatorilor și a murit în luptă, iar rugăciunea ei a fost ascultată. În locul în care a căzut este acum biserica, iar un râu curge chiar sub aceasta.

Această biserică, care datează din secolul al XII-lea, este unica prin faptul că acoperișul său este împodobit cu 17 copaci care cresc în mod misterios fără a avea rădăcini vizibile în interiorul bisericii. Se spune că acești copaci reprezintă cele 17 soldați care au luptat alături de Teodora. În ciuda faptului că biserica este mică, cu o lungime de aproximativ 12 metri și o lățime de 2 metri, copacii care cresc pe acoperiș ating înălțimi de până la 30 de metri.

Mai jos, un mic râu curge sub biserica, alimentând credința că este apa sfântă care izvorăște din corpul Sfintei Teodora. În timpul anotimpurilor mai secetoase, apa râului se retrage în subteran, dar reapare din nou când plouă, întotdeauna curgând curat și limpede.

Biserica Sfintei Teodora din Vasta este un lăcaș de rugăciune, un sit turistic deosebit și un mister pentru știință. Cu toate că geologii au încercat să explice fenomenul, mecanismul exact prin care copacii pot crește fără rădăcini vizibile în biserica încă rămâne un enigma. Până în prezent, această biserică rămâne o dovadă a puterii credinței și a frumuseții naturii, un simbol al miracolelor care ne înconjoară. Este o călătorie obligatorie pentru oricine vizitează regiunea, indiferent dacă ești un credincios în căutare de liniște spirituală sau un turist curios să exploreze această minunăție naturală și arhitecturală.

loading...

Add comment