Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Dacă grupa ta de sânge este 0, aici sunt 8 lucruri care trebuie să le știi

Sângele uman a fost clasificat pentru prima dată în 4 tipuri de grupe bine cunoscute în primul deceniu al anilor 1900 de Karl Landsteiner, un medic austriac. Nu este un secret faptul că este important să cunoști tipul de sânge pentru situații de urgență, deoarece o potrivire a sângelui este crucială pentru transfuzii sigure.Se pare, totuși, că caracteristicile sângelui ne pot influența și sănătatea și, așa cum cred unii, averea și personalitatea noastră.Am studiat fapte științifice și teorii curioase despre grupa de sânge O și iată în continuare ce am găsit!

1. Cum sunt determinate tipurile de sânge?

Tipurile de sânge sau grupele de sânge sunt clasificate în funcție de prezența sau absența anumitor antigene care pot declanșa un răspuns imun atunci când sunt străine organismului. Aceste antigene pot face ca sistemul imunitar al pacientului să atace sângele transfuzat. De aceea este foarte important să cunoașteți tipul de sânge și să fiți conștienți de potrivirile sigure pentru transfuzii de sânge .

2. Caracteristicile grupei de sânge 0.

Există 4 grupe de sânge principale determinate de prezența sau absența antigenilor A și B în suprafața celulelor roșii și a anticorpilor A și B din plasmă. În plus față de antigenii A și B, există o proteină numită factor Rh care poate fi prezentă sau absentă. În total, aceasta constituie 8 tipuri de sânge: A +, A-, B +, B-, O +, O-, AB + și AB-. Sangele de tip O nu are nici antigeni A, nici B in celulele rosii din sange, dar are anticorpi A si B in plasmă. Tipul O + este cel mai frecvent tip de sânge, care reprezintă până la 53% dintre persoanele din diferite grupuri etnice și rasiale.

3. Persoanele cu sânge de tip O sunt donatori universali.


Persoanele cu sânge tip O + își pot dona sângele la toate cele 4 grupe, dar numai la persoanele cu subgrup RH pozitiv (O +, A +, B +, AB +). Celulele roșii de tip O pot fi transfuzate la toate cele 8 subgrupe, ceea ce îl face un tip de sânge universal, care este întotdeauna necesar pentru transfuzii de urgență . Tipul de sânge 0 este transfuzat în cazuri de urgență atunci când este important să se salveze viața unui pacient înainte ca testul de încrucișare să fie finalizat. Mai mult, tipul O este cel mai sigur sânge pentru nou-născuții al căror sistem imunitar este sub-dezvoltat.

4. Pacienții cu sânge de tip O pot primi numai sânge de tip O.
Persoanele cu sânge de tip O + pot primi sânge de la persoane cu ambele tipuri de O și O, în timp ce cei care au sânge de tip O pot primi doar același tip de sânge de tip O. În situațiile de urgență în cazul în care tipul O-sânge este în cantități mici, acesta poate fi înlocuit cu sânge tip O +.

5. Riscuri pentru sănătate.
Potrivit oamenilor de știință, există modalități prin care biochimia sângelui determină sănătatea noastră. Chiar dacă influența tipurilor de sânge asupra sănătății noastre este încă în curs de cercetare, există anumite teorii privind riscurile și beneficiile pentru sănătate pentru persoanele cu diferite tipuri de sânge.Se consideră , în special, că persoanele cu un tip de sânge O pot fi mai susceptibile la unele infecții bacteriene și virale decât alte grupuri de sânge, inclusiv la cele severe, cum ar fi ciuma, holera, oreion și tuberculoză. Unele studii arată, de asemenea, că persoanele cu sânge de tip O au o incidență cu 35% mai mare de ulcere duodenale comparativ cu persoanele cu tipuri de sânge A, B și AB.

6. Beneficii pentru sănătate.
Persoanele cu sânge de tip O au cel mai mic risc de a dezvolta boli coronariene în comparație cu persoanele cu tipuri de sânge A, B și AB. O. Mai mult, persoanele cu sânge tip O au un risc mai scăzut de a dezvolta boli circulatorii și tulburări cognitive . Totuși, menținerea unui stil de viață sănătos și gestionarea factorilor de risc pentru sănătate sunt esențiale pentru evitarea bolilor, indiferent de tipul de sânge pe care îl aveți.

7. Sângele și dieta bazată pe grupa 0.


S-ar putea să fi auzit de așa-numitele ” diete în funcție de grupa sanguină” care susțin că consumarea anumitor produse care se potrivesc cu tipul de sânge vă vor ajuta să rămâneți în formă și sănătoși. În ciuda popularității lor deosebite, dietele de tip sânge nu dispun de dovezi științifice și nu sunt universal recunoscute. Nutriționiștii sugerează că este mai bine să urmăriți o dietă personalizată, luând în considerare starea dumneavoastră de sănătate individuală și nu o dietă referitoare la tipul de sânge.

8. Sângele și personalitatea grupei O.


Influența tipului de sânge asupra trăsăturilor personale ale oamenilor este destul de discutabilă, însă această teorie este foarte populară în unele țări, în special în Japonia .Japonezii cred că oamenii cu tip de sânge O sunt generoși, pasionați, sociabili și cu succes din punct de vedere financiar și că cei mai romantici parteneri se găsesc între oamenii de tip O și cei de tip A.

loading...

Add comment