Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
lacul-vidraru

Barajul Vidraru pune România pe harta celor mai frumoase peisaje din lume.Construcția este una dintre cele mai remarcabile din lume.

Barajul Vidraru, bijuteria inginerească aflată între versanții Pleașa și Vidraru a fost construită în anul 1966 pentru a crea hidroelectricitate.A fost al cincilea baraj ca mărime din Europa la acea vreme și pe locul 20 în lume.Construirea barajului Vidraru a durat cinci ani și jumătate începând în anul 1960.

Construcția este una dintre cele mai remarcabile din lume.A fost nevoie de 42 de kilometri de tuneluri, peste un milion de roci dure extrase din subteran și aproape un milion de metri cubi de beton pentru a construi, plus pierderea a aproximativ 80 de vieți de constructori.Barajul Vidraru a fost proiectat cu o măsură de siguranță ingenioasă. Pentru a evita ca orașele din apropiere să fie inundate de la o crăpătură a barajului, dinamita a fost plasată strategic în munții din jur. În cazul în care barajul se rupe, dinamita ar fi detonată și ar forma un baraj de înlocuire din roca aruncată din munți.

În urma amenajării barajului Vidraru, pe malul râului Argeș, s-a format și lacul de acumulare Vidraru, unul dintre cele mai apreciate obiective turistice din România.Pe lacul Vidraru se pot desfășura numeroase activități, precum plimbări cu barca și canotaj.De asemenea, pe malul lacului exista o zona potrivita pentru camping.Priveliștea de sus de pe baraj este de neuitat, fiind un punct de mare atracție turistică. Barajul Lacului Vidraru este inconjurat de munti verzi, paduri si stanci, fiind foarte impunator.

Construcția impunătoare pe cursul inferior al râului Argeș este situată la doar 26 de kilometri de Curtea de Arges, pe Soseaua Transfagarasan, intre versantii Pleasa si Vidraru.Are o inaltime de 166m, iar lungimea coroanei este de 305m.Hidrocentrala Vidraru situată în subteran la 104 metri adâncime poate produce într-un an hidrologic mediu, energie electrică de circa 400 GWh, cu o capacitate instalată de 220 MW.

Există diferite legende care se învârt în jurul Barajului Vidraru.Lacul Vidraru – casa vidrelor născute în mituri, animale magice care călătoresc între această lume și Lumea Spiritelor prin apele adânci ale acestui lac de munte înalt.O legendă locală care a făcut furouri spune că pe vremea când s-a început construcția barajului Vidraru, s-a scufundat un sat întreg.Tragica legendă a oamenilor de la Cumpăna, care au refuzat să-şi abandoneze casele şi au preferat să moară în odăile lor.Dar, dincolo de folclor și de legendele ce circulă în zonă, locație este extraordinară pentru priveliștile naturale și aerul excelent.

loading...

Add comment