Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

O elevă din Iaşi a luat medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Fizică

Mălina Constantinescu este eleva din Iași, de la Colegiul Naţional care a câștigat medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Fizică de la Salonic, din Grecia.Iar în urmă cu doar câteva luni, în luna mai, fata a mai câștigat și medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene.Competiția s-a desfășurat în Almada, Portugalia, și a reunit anul acesta 150 de elevi din 24 de țări. România a fost reprezentată în Portugalia de șase elevi de liceu, trei din București, unul din Satu Mare, unul din Suceava și unul din Iași.

La olimpiada din Grecia au participat elevi pasionaţi de fizică din 12 ţări, dar Mălina a reușit să-i impresioneze pe cei din juriu și să aducă acasă medalia de aur.România a avut patru reprezentanţi în concurs.Toţi cei patru tineri s-au întors acasă cu premii.Mălina a fost pregătită pentru olimpiadă de profesorul Andu Ouatu.

„Mălina Constantinescu, singura fată din echipa României, a obţinut Premiul I şi medalie de aur, precum şi premiul pentru cel mai bun punctaj obţinut de o fată în concurs. Reamintim faptul că este a doua medalie internaţională obţinută de Mălina anul acesta. În luna mai, eleva Colegiului Naţional a reprezentat România în Portugalia, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO 2019), de unde s-a întors cu medalia de argint”, au spus reprezentanţii Colegiului Naţional.

„Privesc participarea mea la Balcaniada de Fizică ca fiind un vis frumos împlinit, o încununare a muncii depuse.Deocamdată pot să spun sigur că voi studia ceva care să aibă legătura cu fizica. Probabil voi aplica pentru studii în străinătate, în Europa cred, pentru că o am ca model pe sora mea care și-a facut studiile la Imperial College London și apoi la Cambridge și este acum în ultimul an de doctorat în cercetare cardiovasculară. De asemenea, nu exclud nici posibilitatea de a mă întoarce în țara după ce-mi termin studiile, întrucât sunt foarte atașată de familia mea, de prietenii de aici”, a declarat tânără elevă într-un interviu realizat.

loading...

Add comment