Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
iulian-rotariu

Victorie uriașă pentru românul Iulian Rotariu.Campion mondial pentru a cincea oară la ultramaratonul de la Cercul Polar.

Ultramaratonul de la Cercul Polar este o experiență de nedescris.Ultramaratonul NOMAD din Laponia Finlandeză s-a desfășurat în acest an în perioada 24 – 28 ianuarie 2022.Un peisaj mirific și gheață cât vedeți cu ochii.Maratonul Cercului Polar este adesea numit „cel mai tare maraton de pe Pământ”.Gheața nesfârșită și tundra arctică din această țară vastă sunt fundalul acestei curse neobișnuite, în care alergătorii se întrec prin deșertul arctic fără zgomot, pe lângă limbile ghețarilor și peisajele morene.Traseul are o lungime de 270 de kilometri și temperaturi de minus 40 de grade Celsius, fiind o cursă extrem de grea.

Anul acesta, Iulian Rotariu, pompierul din Botoșani cu vârsta de 47 de ani, a reprezentat România la ultramaratonul NOMAD din Laponia Finlandeză.El este căsătorit și are doi copii.A absolvit Facultatea de Administrație Publică și lucrează ca pompier la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani.El nu este un sportiv de performanță,ci a început să alerge acum vreo 12 ani.Dar participând la diferite concursuri a reușit să-și depășească limitele și a devenit pentru a cincea oară campion mondial.La concurs au fost 18 participanți.Iulian a fost cel care a reușit performanța de a alerga 237 de kilometri în condiții extreme, timp de 48 de ore.Cursa era de patru zile, dar Iulian a reușit performanța de a scurta timpul la 48 de ore.

În anul 2021, Iulian Rotariu a ocupat primul loc în clasamentul general al ultramaratonului din Anzi din Bolivia.A fost singurul român din competiție.În 2020, Iulian Rotariu a câștigat Ultra Asia Race din Vietnam, iar în 2019 a câștigat și ultramaratonul Ultra Africa Race, care a avut loc în Mozambic, după ce a alergat 220 de kilometri în cinci zile.

Iulian Rotariu a reuşit să devină unul dintre cei mai de succes ultra-martonişti români.A uimit o lume întreagă cu modul său de a-și depăși limitele și de a stabili un nou record.Iulian participă la astfel de evenimente pentru o cauză nobilă, având ca scop sprijinirea copiilor cu autism din Botoşani, oraşul său natal.

Noi îi dorim mult succes în continuare și sperăm să auzim numai reușite din partea lui.Este un exemplu de ambiție pentru toți tinerii sportivi.El a reușit o performanță greu de egalat, reușind să câștige unul dintre cele mai grele ultramaratoane din lume.

loading...

Add comment