Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Lumea începe din ce în ce mai mult să nu mai creadă în conspirația coronavirus

Pe măsură ce pandemia coronavirusului se răspândește, dezinformarea se răspândește odată cu ea. Iar una dintre cele mai frecvente neînțelegeri pe care oamenii le au despre Covid-19 este de unde a provenit acesta.

În timp ce oamenii de știință încă cercetează originile virusului, în acest moment, experții consideră că Covid-19 a ajuns probabil la om printr-un animal intermediar necunoscut.Dar un studiu recent a descoperit că aproape 30% dintre americani cred altceva – și anume, teoria conspirației conform căreia Covid-19 a fost creată de oameni într-un laborator. Și aproape un sfert din cei chestionați credeau că oamenii au creat Covid-19 în mod intenționat.Rezultatele sondajului pot părea uimitoare, dar reflectă și cât de dificil a fost să transmită informații exacte despre pandemie celor care au nevoie cel mai mult.

Credința că Covid-19 a fost creată de oameni provine din speculațiile unor oameni de știință în primele zile ale focarului că virusul provenea dintr-un laborator. Acești oameni de știință au format această ipoteză deoarece, în timp ce majoritatea primilor pacienți cu Covid-19 frecventau aceeași piață de animale din Wuhan, China, nu toți aveau. Așadar, unii oameni de știință au propus că punctul de origine ar fi putut fi un laborator chinez unde oamenii lucrau cu liliecii.

Există puține dovezi științifice care să susțină această credință, care pare a fi consolidată de apropierea unei sucursale a Centrului China pentru Controlul și Prevenirea Bolilor de pe piața animalelor Wuhan și nu de mult. Consensul științific a fost că virusul a ajuns la oameni prin contactul natural cu gazdele animalelor. Dar ideea s-a răspândit oricum. Pe măsură ce s-a răspândit, a format o variantă: o conspirație conform căreia virusul nu numai că a provenit dintr-un laborator, dar a fost creat acolo.

Poate fi dificil să oferim informații într-o perioadă de criză și să desfășurăm rapid noutățile, iar știrile false despre Covid-19 au circulat pe scară largă.Din păcate, această dezinformarea cu privire la virus poate afecta persoanele care nu cred în această pandemie.

Sfatul nostru este să încercăm să ne protejăm cât de mult putem până când totul va trece.

loading...

Add comment