Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Este orfană și săracă, dar a intrat la medicină cu 9,40

Paraschiva Apostol, tânără din satul uitat de lume, Paparnița din județul Vaslui, a fost admisă la medicină cu media 9,40. Tânăra are o poveste incredibilă. Deși sărăcia în care trăia a făcut-o să abandoneze școala la 12 ani, fata și-a dorit în continuare să învețe și nu a renunțat niciodată. A rămas orfană încă pe când era în clasa a VI-a.

Părintele satului Paparnița, Mihai Paraschiv a fost cel care a ajut grijă de fată încă de când aceasta a rămas orfană și a încercat să-i ofere o altă viziune asupra vieții. Paraschiva s-a reînscris la școală la vârsta de 17 ani, a urmat liceul la seral și a încercat să învețe din greu prea a-și atinge un vis imposibil și anume admiterea la Facultatea de Medicină din Iași.Prima încercare nu a fost cu succes, dar nu s-a dat bătută și a continuat să învețe. După pregătiri intense, a două oară a fost declarată admisă, cu o medie de-a dreptul bună, de 9.40. Se pare că preotul din sat o va ajuta cu tot ce are nevoie și o va sprijini şi în anii de studenţie.

„Am avut neşansa să ajung într-o clasă cu copii care nu m-au primit tocmai bine, mulţi dintre ei de bani gata, care nu vorbeau cu oricine. M-am simţit marginalizată şi nu am reuşit să ma acomodez. Într-a V-a eram a treia din clasă, ori în noul loc eram cam pe la mijloc, spre coadă. Nu făceam faţă, nu aveam cu cine să discut, părinţii nu m-au înţeles. Dintr-a VII-a nu m-am mai dus deloc, am stat trei ani acasă. Aveam aproape 17 ani când a murit tata şi a venit părintele şi ne-a spus că ne va construi casă, dacă ne vom reapuca de şcoală“, a povestit Paraschiva pentru un ziar.

Putem spune că vorbim despre un exemplu care demonstrează că dacă există voință, încă se mai poate, cu ajutor din partea unui om, cu adevărat al Domnului.

loading...

Add comment