Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un expert german spune că riscul de infectare în public cu covid-19 este destul de redus.Virusul rezistă puţin pe suprafeţe.

Un om de știință de top a avut îndoieli cu privire la modul în care coronavirusul se răspândește pe tot globul. De aceea o echipă de experți se pregătește să plece spre un sat care a fost supranumit „Wuhan-ul Germaniei”, unde speră să deblocheze informații vitale despre eroare.

Prof. Hendrik Streeck, director al Institutului de Virologie de la Spitalul Universitar din Bonnhas, a declarat că Covid-19 ar putea să nu fie răspândit la fel de ușor cum credeau oamenii.Cercetările efectuate de prof. Streeck într-una dintre cele mai afectate regiuni ale Germaniei au arătat că, casa unei familii infectate nu avea „niciun virus viu”, adăugând și mai multe întrebări cu privire la modul în care virusul este răspândit de la o persoană la alta.Micul sat Heinsberg, lângă granița cu Olanda, este cea mai afectată zonă a Germaniei și găzduiește cel mai grav focar în prezent.

Zona din Heinsberg este estimată a avea în jur de 1.302 de cazuri confirmate și a avut 37 de decese într-o populație de aproximativ 250.000 de oameni.Prof. Streeck a spus că virusul nici măcar nu a fost găsit pe butoanele ușilor sau blana animalelor, după ce au luat monstre de pe acestea.

Streeck a spus totodată că există încă întrebări necunoscute despre modul în care se răspândește de fapt.Și că el crede că este nevoie ca o persoană infectată să tușească pe mână, să atingă o clanță și tot imediat o a doua persoană să atingă acea clanță și apoi față.

De aceea este foarte important să ne protejăm cât de mult putem, cu mănuși și mască.Să ne spălăm mâinile cât mai des.Să ne acoperim gura și nasul daca stranutăm sau tușim.Și să curățăm toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool.Iar cel mai important, să stăm cât mai mult timp posibil în casă, pentru a evita contractul cu alte persoane.Trebuie să ascultăm ce ni se spune, să stăm în casă şi să fim în siguranţă.Doar așa vom putea trece cu bine peste acest virus.Este o problemă mondială care în momentul de față a afectat toate țările.S-au înregistrat peste 1 milion de cazuri la nivel mondial cu peste 50.000 de decese și peste 200.000 de vindecări, anunță Johns Hopkins University.

loading...

Add comment