Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
veteran-de-razboi

Povestea lui Simion Gârlea,eroul neamului românesc care a rezistat 1.267 de zile pe front

Cunoscut ca fiind eroul neamului românesc, Simion Gârlea este omul care a rezistat 1.267 de zile pe front.El s-a născut în anul 1918, anul în care a avut loc unirea Transilvaniei cu România.Bărbatul s-a născut într-un sat mic din Basarabia.La vârsta de 18 ani a plecat în armată,unde a stat 6 ani.

Eroul celui de-al Doilea Război Mondial a rezistat 2.117 de zile sub arme și a petrecut 1.267 de zile pe front confruntându-se cu foamete, frig și pericol.Simion Gârlea este unic penntru curajul său.După ce s-a terminat războiul omul a mers singur acasă, a făcut 1000 de kilometrii pe jos,de la Cotul Donului până în România.În anul 1945 s-a mutat în Teleorman, după ce al doilea război mondial l-a lăsat teafăr.De mai bine de 70 de ani nu și-a mai văzut satul natal, România devenind casa lui.

A luptat pe front lângă Stalingrad, în una dintre cele mai sângeroase bătălii din istoria Armatei Române.Numărul total al pierderilor de vieți umane este estimat la aproximativ 3 milioane în acel război.Atunci, țara noastră a suferit cel mai mare dezastru militar din istorie.Și-a văzut prietenii sfârtecați pe front,dar acest lucru l-a ambiționat mai tare să supraviețuiască.A scris 503 de scrisori cât a fost pleccat pe front.

Pe data de 1 septembrie 2018 Simion a sărbătorit 100 de ani de viață.O vârsta la care mulți oameni nici măcar nu visează.Bărbatul era înconjurat de copii, nepoţi şi strănepoţi care erau încântați de compania sa.El își nota într-un jurnal fiecare lucru important care se întâmpla în viața lui.Simion a primit trei decoraţii, de două ori medalia Bărbăţie şi credinţă şi o dată medalia serviciul credincios.Și-a condus soția și fiul pe ultimul drum,dar totuși a găsit putere să meargă mai departe.

Din păcate,eroul nostru a plecat dintre noi la vârsta de 103 ani.Suntem mândri de românul care a făcut istorie și cinste neamului nostru.Oameni precum Simion Gârlea nu se vor mai naște.A fost o legendă vie a războiului antisovietic.Simion Gârlea a trăi vremuri diferite,la care noi nici nu ne putem gândi cum au fost.

A trăit sub domnia lui Ferdinand, Mihai, Carol al II-lea, iar Mihai, Gheorghe Gheorghiu-Dej, Nicolae Ceaușescu, Ion Iliescu, Emil Constantinescu, 10 ani cu Traian Băsescu și ultimii ani, Klaus Iohannis.A fost și va rămâne in istorie ca fiind eroul neamului românesc care a rezistat 1.267 de zile pe front.

loading...

Add comment