Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
iarna-1954

Iarna din 1954 a fost cea mai grea din istoria României.Acum, nici iernile nu mai sunt ce au fost.

În anul 1954 în România s-a înregistrat cea mai puternică furtună din țara noastră.Furtunile de zapădă și viscolele nu au fost niciodată mai puternice ca atunci.A început să ningă la începutul lunii februarie în acel an și în 24 de ore, Bucureștiul a fost acoperit de mormane de zapădă cât casa de înalte.Cu un vânt de 126 de kilometri pe oră și ninsori abundente,straturile de zapăda au fost foarte consistente.Cele mai groase straturi de zapada au avut 193 cm, in judetul Calarasi, in sud-estul Romaniei.Acest record nu a mai fost depășit de atunci în România.

Pe lângă acest record de zapadă, în România a mai fost atins în anul 1942 și recordul de cea mai geroasă iarnă și s-a înregistrat temperatura de minus 38.5 grade Celsius, consemnată lângă Brașov, în localitatea Bod.Această temperatură a rămas în istorie, deoarece nicio altă iarnă de până acum nu a reușit să o depășească.

În zilele noastre, datorită încălzirii globale au fost tot felul de femomene ciudate în materie de temperatură.Deși luna ianuarie era de obicei cunoscută pentru temperaturile scăzute și zapadă care ne umplea străzile, acum nu mai e așa.Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie,anii în care au fost înregistrate cele mai multe minime absolute în România, pentru luna ianuarie, au fost: 1942, 1963, 1985 şi 1987.În momentul de față, în ianuarie s-a înregistrat la București temperatura maximă de 20 de grade Celsius în luna ianuarie a anuluit 2022.Specialiști Administrației Naționale de Meteorologie spusn totodată că temperatura maximă absolută a lunii ianuarie în România este 22,2 grade Celsius şi a fost înregistrată la Oraviţa, în data de 7 ianuarie 2001.

Ei bine, mulți dintre noi nu știu că aceste schimbări bruște de temperatură ne afectează foarte mult sănătatea.Oscilatiile de temperatura din aceasta perioada sunt un adevarat pericol pentru imunitatea organismului.Aceste schimbări vor avea consecințe semnificative pentru sănătatea, bunăstarea și siguranța noastră.Schimbările climatice ne pot afecta sănătatea și bunăstarea prin impactul evenimentelor extreme, înrăutățirea calității aerului, schimbări în răspândirea bolilor infecțioase, amenințări la adresa calității alimentelor și a apei, cantității și efectelor asupra sănătății noastre mintale.

Sănătatea noastră este strâns legată de mediul în care trăim. Schimbările climatice reprezintă o schimbare a sistemelor meteorologice ale lumii care are loc de-a lungul deceniilor. Cele mai multe dintre schimbările recente ale climei noastre au fost provocate de activitatea umană. Fără intervenție, schimbarea climatului va avea consecințe de amploare și catastrofale pentru statul nostru, țară și restul lumii.

loading...

Add comment