Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
mamaliga

Mămăliga este mai sănătoasă decât pâinea și prelungește viața.Bunicii o consumau mult mai des.

Mămăliga este o sursă de fibre și proteine, care poate fi consumată atât ca și garnitură la diferite feluri de mâncare, cât și folosită într-o varietate de rețete, de la pâine la deserturi.Este un aliment versatil care poate fi servit atât rece,cât și cald.Mămăliga este o alegere alimentară sănătoasă, cu mai multe beneficii nutriționale.Deși mămăliga are o consistență asemănătoare terciului când este gătită, poate fi suficient de fermă încât să fie feliată când este răcită. Feliile se pot pune pe gratar sau la cuptor cu diverse toppinguri, inclusiv branza sau sosuri.

Mămăliga este o alegere bună și pentru cei care caută preparate fără gluten. Multe surse de fibre, cum ar fi grâul, cușcușul și secara, conțin gluten.Mămăliga este de obicei sigură pentru a fi consumată de persoanele cu boală celiacă sau cu sensibilitate la gluten.

Mămăliga este o alegere bună,cu puține calorii,care poate înlocui pâinea cu succes.Deși nu conține cantități mari de vitamine și minerale, mămăliga conține puțină vitamina A.Potrivit National Institutes of Health, vitamina A este necesară pentru buna funcționare a rinichilor, plămânilor și inimii.Mămăliga este în mod natural săracă în grăsimi și poate fi consumată ca parte a unei diete sănătoase pentru inimă.Există și diferite diete de urmat cu mămăligă.O persoană care dorește să-și reducă aportul de grăsimi saturate ar trebui să gătească mămăligă cu apă, lapte vegetal sau bulion în loc de laptele de vacă și să evite adăugarea de brânză sau unt.

Nu numai că este un preparat versatil și gustos, este și un prieten al corpului nostru, deoarece ajută împotriva celulitei și a retenției de apă.Este usor de digerat si ofera o senzatie de satietate care dureaza mult timp si combate si umflarea abdomenului.

Bunicii sau străbunicii sunt cei care o consumau pe vremea aceea mult mai des.Aceștia o făceau fie din făină de porumb, mei, orz sau hrişcă.Pe vremuri,mămăliga era mancarea de baza pe care taranii o pregateau chiar si de trei ori pe zi.Era consumată chiar și dimineața,la micul dejun,lângă dulceata, iaurt, branza sau omletă.Atunci, mâncarea de bază venea din gospodărie, iar femeile făceau bucate gustoase din te miri ce ingrediente aveau prin grădină sau cămară.Acum, găsim tot ce ne dorim în supermarketuri.

loading...

Add comment