Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

7 lucruri despre cafea care te vor face să savurezi una imediat

În fiecare zi, Beethoven a făcut o cafea din 60 de boabe de cafea, în timp ce Voltaire a băut până la 50 de cești pe zi și a trăit până la vârsta de 83 de ani. Deci, probabil, o dependență de cafea nu este chiar așa de rea. Noi am făcut câteva cercetări și am descoperit 7 motive pentru care ar trebui să bei o ceașcă de cafea chiar acum.

Ajută la creșterea performanței creierului.


Nu este un secret faptul că cafeaua stimulează atenția, vigilența și concentrarea, dar asta nu este totul. Cafeaua cu zahăr adăugat vă poate transforma într-un mic geniu pentru o vreme, deoarece combinația dintre cafeină și glucoză activează anumite segmente ale creierului. Cu toate acestea, niciodată nu beți cafea pe stomacul gol, deoarece acest lucru va face exact contrariul.

Crește tensiunea arterială în cazul celor cu tensiunea prea mică.


O mică cană de cafea se poate lupta cu un episod hipotensiv, o situație în care tensiunea arterială este prea mică. Dar nu este recomandat persoanelor care prezintă semne de tahicardie și au o rată ridicată a pulsului după ce au consumat cafea. Pacienții hipertensivi, pe de altă parte, pot bea cafea, deoarece organismul se obișnuiește cu ea și nu mai reacționează la aceasta prin creșterea tensiunii arteriale după o perioadă de timp.

Face sistemul imunitar mai puternic.


Potrivit oamenilor de știință din mai multe țări, cafeaua reduce riscul de deces prematur. Cu cât mai multe cești de cafea beți pe zi, cu atât riscul este mai mic. Acest lucru se datorează faptului că cafeaua vă modifică sistemul imunitar, făcându-l mai tare și mai sănătos . Îmbunătățește, de asemenea, ficatul, inima și sistemul digestiv. Totuși, încercați să rămâneți la cafeaua naturală proaspăt măcinată: cafeaua instant conține mai puțini nutrienți și mai mulți aditivi chimici, care dăunează organelor digestive.

Vindecă durerile de cap.


Cofeina conținută în cafeaua naturală poate vindeca durerile de cap și migrenele. Dar este încă incomparabil cu analgezicele. Acestea din urmă sunt mai eficiente deoarece conțin adesea cofeina, ceea ce sporește eficiența tuturor celorlalte componente cu 40%.

Reduce stresul și depresia.


Cafeaua acționează ca o substanță anti-stres datorată eliberării dopaminei și serotoninei, care „declanșează” o stare bună. O ceașcă, sau chiar doar mirosul de cafea, vă poate calma nervii. Mai mult, cafeina este unul dintre cei mai obișnuiți stimulatori ai sistemului nervos central, iar stimularea constantă a acestuia este ceea ce menține depresia la limită. Interesant este că numai cafeina conținută în cafea are acest efect , spre deosebire de cafeina găsită în ceai, sifon sau ciocolată, care nu stimulează sistemul nervos la fel de eficient.

Îmbunătățește memoria.


Stimulatorii și neuromediatorii obținuți din cafea nu numai că sporesc starea de spirit și productivitatea, ci și vă îmbunătățesc memoria . Desigur, aceasta funcționează numai cu memoria pe termen scurt. Dar acest lucru este destul de bun pentru că toate informațiile sunt stocate inițial ca o memorie pe termen scurt, și doar o oră mai târziu, aceasta intră în memoria noastră pe termen lung, în anumite circumstanțe.

Reduce greutatea.


În cele din urmă, visele tale de a pierde în greutate pot deveni adevărate. Cafeaua poate ține pasul și vă poate ajuta să pierdeți excesul de greutate. Atunci când nivelul hormonului leptină este scăzut, corpul dumneavoastră începe să depoziteze grăsime și creșteți în greutate. Cafeaua, totuși, crește nivelul hormonilor din corpul vostru. Acesta este motivul pentru care consumatorii de cafea iau mai mult timp pentru a câștiga în greutate și de ce exercițiile produc mai multe rezultate pentru ei.

loading...

Add comment