Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Încearcă asta! Părul tău îți va mulțumi. 3 tratamente din plante pentru căderea părului.

Ca să ai un păr puternic și să previi căderea acestuia, folosește tratamente naturale din plante.Fiecăruia dintre noi i se întâmplă să îi cadă câteva fire de păr – un lucru absolut normal. Uneori însă căderea părului este exagerată, fapt care ne îngrijorează, cauza acestei probleme fiind schimbările climaterice, stresul sau modificările metabolice sau hormonale. Există tratamente din plante pentru căderea părului cu eficacitate dovedită?

Trebuie să menționăm de la început faptul că alimentația este esențială în ceea ce privește stoparea căderii părului. Aportul de minerale, precum fierul și zincul, pot ajuta la stoparea acestei probleme. În plus, tratamentele pe bază de plante, despre care vom vorbi în continuare, sunt foarte eficiente pentru a opri căderea părului. Citește mai departe pentru a le descoperi!

Cele mai eficiente tratamente din plante pentru căderea părului
Uneori putem avea o carență de fier. Aceasta este o cauză comună a căderii părului. Alteori însă, căderea părului poate fi determinată de modificări ale metabolismului, de boli sau dereglări precum hipotiroidismul, de cauze ereditare sau pur și de simplu de trecerea anilor. De aceea, este dificil să îți păstrezi podoaba capilară bogată și frumoasă. Toți acești factori trebuie luați în considerare atunci când cauți o soluție pentru căderea părului.

Tratamentele din plante pentru căderea părului sunt eficiente? Acestea nu garantează creșterea părului pierdut, ci stimulează și hrănesc foliculii capilari, repară firele de păr și oferă o mulțime de alte beneficii pentru scalp. Merită încercate!

1.Infuzia de rozmarin și urzică combate căderea părului.
Infuzia de rozmarin și urzică este un remediu popular folosit pentru a susține sănătatea părului și pentru a reduce căderea acestuia. Chiar dacă nu există dovezi științifice solide care să susțină în mod categoric această afirmație, multe persoane consideră că utilizarea acestor plante în infuzii poate avea beneficii pentru păr și scalp. 2-3 linguri de frunze uscate de rozmarin.

Aveți nevoie de 2-3 linguri de frunze uscate de urzică, 2-3 linguri de frunze uscate de rozmarin și 4-5 căni de apa. Adăugați apa fierbinte peste plantele uscate. Acoperiți cratița sau cana și lăsați infuzia să stea timp de aproximativ 20-30 de minute, pentru a permite plantelor să-și elibereze compușii benefici.

După șamponare și clătirea părului, puteți utiliza infuzia de rozmarin și urzică ca un balsam natural. Masați cu grijă scalpul și părul cu infuzia și lăsați-o să acționeze timp de câteva minute înainte de a clăti bine cu apă caldă. Puteți utiliza infuzia de rozmarin și urzică de 1-2 ori pe săptămână pentru a ajuta la întărirea părului și la stimularea creșterii acestuia.

2.Tratamentul cu coada calului și mușcată stopează căderea părului.
Coada calului și mușcată pot fi utilizate într-un tratament pentru păr pentru a întări firul de păr și a îmbunătăți sănătatea scalpului.

Aveți nevoie de 2-3 linguri de coada calului uscată, 2-3 linguri de frunze de mușcată uscată, 2 căni de apă și 1 linguriță de ulei de jojoba sau ulei de măsline.Adăugați cele două căni de apă fierbinte peste plantele uscate.Acoperiți cratița sau cana și lăsați infuzia să stea timp de 20-30 de minute, pentru a permite plantelor să-și elibereze compușii benefici în apă.

După șamponare și clătirea părului, aplicați infuzia de coada calului și mușcată pe părul umed. Asigurați-vă că acoperiți întregul păr și scalpul.Masați cu grijă scalpul pentru a ajuta la absorbția infuziei și pentru a stimula circulația sângelui în zona scalpului.Lăsați infuzia să acționeze timp de aproximativ 10-15 minute.Clătiți bine cu apă caldă.Repetați tratamentul o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de nevoile dumneavoastră.

3.Oțetul de mere și ceaiul de salvie opresc căderea părului.
Acesta este cel de-al treilea tratament care stopeză căderea părului. Oțetul de mere poate ajuta la echilibrarea pH-ului scalpului și la stimularea circulației sângelui, în timp ce ceaiul de salvie are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, care pot ajuta la sănătatea scalpului.

Aveți nevoie de 2 linguri de oțet de mere nediluat, 1 cană de ceai de salvie preparat și 1 cană de apă.Adăugați frunzele de salvie în apa fierbinte și lăsați-le la infuzat timp de 15-20 de minute. După ce s-a răcit la o temperatură suportabilă, strecurați ceaiul într-un recipient separat.Într-un recipient, amestecați cele două linguri de oțet de mere cu ceaiul de salvie. Amestecați bine pentru a obține o soluție omogenă.

După șamponare și clătirea părului, aplicați amestecul de oțet de mere și ceai de salvie pe scalp și părul ud.Masați cu grijă scalpul cu vârfurile degetelor pentru a asigura distribuirea uniformă a amestecului.Lăsați amestecul să acționeze timp de 5-10 minute.Clătiți bine cu apă caldă.Repetați acest tratament de 1-2 ori pe săptămână, în funcție de preferințe.


loading...

Add comment