Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
viata-de-parinte

Nu mai comparați copiii între ei! La fel ca florile, fiecare copil, înflorește când ii vine rândul.

Viața de părinte nu este ușoară, dar asta depinde și de atitudinea noastră.Din dorința de a ne motiva copilul, fiecare dintre noi probabil că avem la un moment dat tendința de a-l compara cu alți copii.Comparația unui copil cu altul îi distruge încrederea în sine.Nu este deloc benefică pentru copilul tău.Copilul se simte împovărat dacă mereu va fi comparat cu alții. Mai mult decât atât, va deveni un adult anxios.

Oamenii sunt diferiți. Au înclinații diferite. Nu poți să le ceri să aibă performanțe în aceleași puncte.Un copil nu este un obiect mai bun sau mai rău, este o ființă cu caracter și trăsături unice, se dezvoltă diferit și în ritmul propriu.Comparațiile sunt fără sens și ar fi mult mai oportună înțelegerea capacității fiecărui copil de orice nivel, ba chiar a unicității propriei ființe, în deplină creștere și încurajare a manifestării acesteia.Înțelegeți că el trebuie să fie bun pentru sine, nu pentru a impresiona pe cineva.

Copiii au nevoie de sustinerea parintilor, nu de critica lor.Căutați cuvintele care pot stimula copilul, nu care îl abat de la drumul său.Lăsați vocile negative în urmă și încurajați-vă copilul și apreciați-l.Nu-i tăiați aripile! Copiii ar trebui să fie sprijiniți și încurajați să devină mai departe independenți și responsabili în viață.Construiți-vă încrederea de care aveți nevoie pentru a vă sprijini copiii.

Fiecare copil are un ritm propriu de dezvoltare, iar rolul nostru de părinte este să îi fim alături pe acest drum al învățării.Să îl acceptăm așa cum este, cu calitățile și comportamentele sale, care poate trebuie îmbunătățite.

loading...

Add comment