Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
exercitii-pentru-picioare

Durerile de picioare, genunchi și șolduri pot fi ameliorate cu aceste 5 exerciții recomandate de kinetoterapeuți.

Majoritatea durerilor de picioare sunt cauzate de uzură, suprasolicitare, leziuni ale articulațiilor,oaselor, mușchilor, ligamentelor, tendoanelor sau altor țesuturi moi.Durerile de picioare pot avea diverse cauze.Unele tipuri de dureri de picioare pot fi cauzate chiar și de probleme la nivelul coloanei vertebrale inferioare sau chiar de cheaguri de sânge, vene varicoase sau circulație deficitară.

Dacă sunteți unul dintre persoanele care suferă de dureri de picioare, genunchi sau dureri de șolduri rețineți că una dintre cele mai de succes opțiuni pe termen lung este kinetoterapia.De fapt, analiza recentă a datelor privind tratamentul durerii de genunchi și picioare, care se întinde pe aproape 6 decenii, demonstrează că exercițiile și activitatea fizică, sub îndrumarea kinetoterapeutului, este una dintre cele mai bune modalități de a îmbunătăți funcția genunchiului și de a reduce durerea de picioare pe termen lung.

Ridicări de picioare.
Ridicarea picioarelor îmbunătățește puterea cvadricepsului, ceea ce poate susține sănătatea genunchilor. Întindeți-vă pe spate pe un covoraș de exerciții pe podea.Îndoiți un genunchi și păstrați același picior ancorat de podea. Îndreptați celălalt picior, ridicați-l la aceeași înălțime cu genunchiul îndoit. Asigurați-vă că vă mențineți pelvisul nemișcat folosind mușchii abdominali. Kinetoterapeutul vă poate recomanda mai multe repetări pentru fiecare picior.

Genuflexiuni pe perete.


Puteți folosi o minge sau doar peretele în acest exercițiu.Stai cu spatele lipit de un perete, cu picioarele la latimea umerilor. Îndoaie genunchii încet, ținând tot spatele apăsat de perete până când lucrurile tale sunt aproape paralele cu podeaua. Încearcă să ții timp de 5 până la 10 secunde, apoi folosește-ți mușchii fesieri pentru a lucra lent înapoi în poziția stând pe perete.

Fandări.


Așezați un picior în față, asigurându-vă că picioarele sunt îndreptate înainte. Încet, îndoind ambii genunchi, coborând genunchiul din spate spre sol.Încercați să vă mențineți genunchiul din față în linie cu piciorul din față, asigurându-vă că genunchiul nu trece peste degetele picioarelor. Completați 3 seturi a câte 10 repetări pe fiecare picior.

Exercițiu de ridicare a gambei.


Sprijiniți-vă de spătarul unui scaun.Ridicați-vă încet pe degetele de la picioare, apoi coborâți spatele în poziția în picioare. Repetați acest lucru de 20 de ori. Există o varietate de moduri de a crește intensitatea acestui exercițiu; faceți exerciții cu greutăți ușoare sau faceți exerciții cu un singur picior.

Exerciții pe trepte.


Pune un picior pe o treaptă în fața ta. Încet, urcă pe treaptă, activând cvadricepsul. Asigurați-vă că genunchiul este în linie cu piciorul pe tot parcursul exercițiului.Fiți în siguranță și utilizați un suport de mână sau șină pentru echilibru, dacă este necesar. Dați înapoi treapta cu același picior pe care obișnuiați să urcați.

Este foarte important să vă vizitați personal cu kinetoterapeutul pentru a obține un diagnostic individual al durerii și pentru a vă recomanda exercițiile cele mai potrivite pentru durerea dvs.Există multe alte exerciții pe care le puteți considera utile, dar acestea sunt în general bune pentru o gamă largă de persoane cu dureri de genunchi și picioare.

loading...

Add comment