Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
impadurire

Primarul dintr-o comună botoșăneană a pus asistații sociali să planteze zeci de hectare de pădure.

Problema defrișărilor sau despăduririlor este destul de gravă, iar România se confruntă cu această prroblemă de peste 25 de ani.Rata despăduririlor este tot mai ridicată în țara noastră, iar acest lucru după la o calitate mai slabă a solului, intensifică alunecările de teren, aduc seceta şi inundaţii.În fiecare oră, în România sunt tăiate trei hectare de pădure.Conform statisticilor din 2018, suprafaţa totală a fondului forestier naţional al României este de 6.559 mii ha. şi reprezintă 27,5% din suprafaţa ţării, media europeană fiind de 32%.

Calitatea mediului are un impact direct asupra bunastarii noastre.De aceea, responsabilitatea fata de mediu ar trebui sa fie o prioritate in toate aspectele activitatii populației.Cu totii putem incerca sa contribuim la ocrotirea mediului inconjurator.

Și putem face acest lucru, prin a lua exemplu de la primarul comunei Geroge Enescu din județul Botoșani,Angela Toma.Autoritățile locale împreună cu edilul acest comune au găsit o metodă foarte bună de a ajuta la împădurirea pădurilor din zonă.Au fost plantați puieți în peste 60 de hectare de pământ.Majoritatea au fost plantați de către asistații sociali care au făcut acest lucru în schimbul orelor de muncă în folosul comunităţii.

Terenurile din jurul comunei Geroge Enescu populate doar de câmpuri agricole, nici urmă de pădure.Din această cauză, aveau loc și alunecări masive de teren.Iar pentru a stopa această problemă, autoritățile locale au recurs la împădurirea zonei.Și cum comuna nu avea un buget consistent pentru a putea apela la firme specializate în plantare sau alte achiziții costisitoare de arbori, edilul comunei s-a gândit să folosească asistații sociali în acest scop.Pe lângă asistații sociali, au mai fost și doritori voluntari.În același timp, primarul comunei a accesat şi un proiect naţional de împădurire.

”A apărut o ordonanţă prin care Guvernul subvenţiona lucrări de împădurire a terenurilor degradate. Şi atunci noi am aprobat în Consiliul Local împădurirea a peste 50 de hectare în patru zone din comună, cele mai grav afectate”, spune Angela Toma

Poluarea și defrişarea pădurilor sunt principalele probleme de mediu identificate de români.Cea mai ampla campanie de impadurire pe care a avut-o vreodata Romania a fost organizata in anul 2020.Cel mai mare număr de puieți au ajuns în județele Maramureș, Cluj, Suceava, Brașov, Sibiu, Harghita, Bistrița, Argeș și Vâlcea.

loading...

Add comment