Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
mos-nicolae

În seara aceasta Moș Nicolae umple ghetuțele copiilor cu daruri și bucurii

O tradiție iubită de toți copiii este aceasta în care copiii își pregătesc ghetuțele în noaptea de 5 spre 6 decembrie la ușă și așteaptă darurile moșului.Această legendă are în spate un personaj legendar care a existat cu adevărat.Legenda lui Mos Nicolae e frumoasa si merita sa fie cunoascută de toți copiii și adulții.

Se spune că a existat odată și odată un băiețel pe nume Nicolae, care îi ajuta pe cei mai puțin norocoși din sătucul lui.Când Nicolae a crescut, a rămas orfan și a moștenit o avere destul de mare.De atunci, în fiecare noapte el se deghiza şi le oferea oamenilor din satul său mâncare, haine şi ce mai aveau nevoie, fără ca aceștia să știe că el era cel care le aducea bucurie în viețile sătenilor.Nicolae, a continuat toata viata sa faca bine oamenilor de fiecare data cand a putut.Legenda mai spune că în 6 decembrie când moșul aduce daruri copiilor, el îşi scutură barba şi deci trebuie să își facă apariția și ninsoarea, acesta fiind semnul începutului iernii grele.

O altă legendă cunoscută despre Moș Nicolae este aceea în care le-a dăruit săculeți cu bani unor trei fete sărace care nu aveau zestre și urmau să fie vândute de tatăl lor unor bărbaţi înstăriţi.

Spre deosebire de Moş Crăciun, Moş Nicolae nu li se arată niciodată copiilor, doar le umple ghetuțele cu nenumărate daruri.El îşi dă seama cine a fost cuminte şi și-a lustruit ghetuțele înainte.Moşul aduce copiilor mere, nuci, portocale, jucarii şi chiar și dulciuri, deşi dulciurile se manâncă doar cu măsură.Cei mai puțin ascultători primesc în dar câte o nuieluşă.Totuși, moșul este așteptat de fiecare dată cu emoție în suflet de copii.

Această tradiție este destul de populară în întreaga lume.In Franţa se spune că moș Nicolae vine călare pe un măgăruş și aduce daruri, iar la copiii olandezi, moşul ajunge pe mare.

Așa că, dragi copii fugiți și pregătiți-vă ghetuțele pentru ca diseară moșul să le găsească curate și să le umple de daruri frumoase.În această seară dăruim și primim cadouri și ne pregătim pentru sărbătorirea de mâine a Sfântului Nicolae- una dintre cele mai îndrăgite sărbători de peste an.

loading...

Add comment