Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
semne-pneomonie

5 semne date de corp care ar putea anunța apariția unei pneomonii

Când vine sezonul de răceală și gripă, pneomonia este una dintre afecțiuni comune.În ciuda creșterii sezoniere, această boală pulmonară comună poate apărea în orice moment al anului. Pneumonia se transmite prin tuse, strănut și atingere sau prin respirarea aerului germinativ. De asemenea, se poate lua prin inhalarea de materii străine în plămâni.Copiii mici, adulții mai în vârstă și persoanele cu sisteme imunitare mai scăzute, pot fi afectați.Dar chiar și adulții tineri sănătoși nu sunt feriți de această afecțiune.Acestea fiind spuse, există câteva semne care corpul le oferă înainte de apariția unei pneomonii.

 1. Tusea.
  În funcție de tipul de pneumonie și de alți factori, tusea poate fi uscată sau una toracică.În general, pneomonia produce mai puțină flegmă, iar persoanele ale căror sisteme imunitare nu funcționează bine s-ar putea să nu producă deloc.
 2. Febră, transpirație și frisoane tremurătoare.
  O temperatură crescută a corpului este foarte frecvent asociată cu pneumonia.Cu toate acestea, absența febrei nu exclude pneumonia.O temperatură scăzută, cunoscută sub numele de hipotermie, poate fi, de asemenea, un semn al pneumoniei bacteriene și că este posibil să contractați pneumonie și să aveți, de asemenea, o temperatură normală.
 3. Dificultăți de respirație.
  Dacă aveți pneumonie, este posibil să aveți dificultăți de respirație.Dacă infecția vă compromite funcția pulmonară, este posibil să nu puteți furniza suficient oxigen în sânge. Unii oameni au nevoie de oxigen suplimentar sau de tratamente care să le ajute să respire cu pneumonie. Un copil cu pneumonie, care are greutăți să obțină suficient oxigen, poate avea buzele sau unghiile care devin albăstrui.
 4. Disconfort sau durere în piept.
  Durerea în piept ascuțită sau înjunghiată care se agravează atunci când respiri profund sau tusești poate fi un semn care necesită atenție.Există unele cazuri în care pneumonia poate duce chiar la atac de cord.
 5. Pierderea poftei de mâncare, energie scăzută și oboseală.
  Semnele scăderii apetitului includ lipsa de mâncare, pierderea neintenționată în greutate și lipsa de foame. Ideea de a mânca alimente vă poate face să vă simțiți greață, de parcă ați putea vomita după ce ați mâncat.

Pneumonia poate fi adesea diagnosticată cu o anamneză amănunțită și un examen fizic.Tratamentul depinde de tipul de pneumonie pe care îl aveți. Majoritatea persoanelor cu pneumonie răspund bine la tratament, dar pneumonia poate cauza probleme grave ale plămânilor și infecțiilor.

loading...

Add comment