Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
portocale-beneficii

5 motive pentru care ar trebui să mâncați o portocală în fiecare zi

Dulci și suculente la gust, portocalele sunt populare în întreaga lume. Portocalele au fost de multă vreme un aliment de bază pentru sportivi, iar o portocală este o gustare grozavă în orice moment.În zilele noastre, sucul de portocale este o parte integrantă a unui mic dejun sănătos, promovând astfel un început sănătos al zilei.Aparținând unui grup de citrice numite hesperedium, consumul regulat de portocale aduce multe beneficii sănătății.Iată în continuare 5 motive pentru care ar trebui să mâncați o portocală în fiecare zi.

 1. Portocalele intăresc imunitatea.
  Datorită conținutului lor ridicat de vitamina C, portocalele sunt asociate cu întărirea sistemului imunitar.Vitamina C, pe lângă că este vitală pentru buna funcționare a sistemului imunitar, este bună și pentru prevenirea răcelilor și prevenirea infecțiilor.
 2. Previn deteriorarea pielii.
  Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră împreună cu alte părți ale corpului suferă de leziuni ale radicalilor liberi.Acest proces este unul natural, datorat înaintării în vârstă.Antioxidanții din portocale ajută la protejarea pielii de daunele acestor radicali liberi despre care se știe că provoacă semne de îmbătrânire.
 3. Promovează sănătatea ochilor.
  Împreună cu pielea noastră, și ochii noștri suferă de deteriorare pe măsură ce îmbătrânim. Portocalele sunt bogate în nutrienți precum vitamina A, vitamina C și potasiu, care sunt grozave pentru ochi.Vitamina A prezentă în ele joacă un rol important în menținerea sănătoasă a membranelor mucoase din ochi.Deci, dacă vrei ca vederea ta să fie la fel de bună odată cu înaintarea în vârstă, mănâncă o portocală în fiecare zi.
 4. Previne bolile de inima.
  Portocalele au în compoziție flavonoide precum hesperidina care reduc colesterolul și previn blocarea arterelor. Aceastea vă protejează de atacul de cord și de diferite alte boli cardiovasculare.Totodată, portocalele sunt bogate în Vitamina B6, care ajută la susținerea producției de hemoglobină și la menținerea sub control a tensiunii arteriale datorită prezenței magneziului.
 5. Poate ajuta la pierderea în greutate.
  Portocalele ajută la pierderea în greutate prin promovarea mișcărilor intestinale regulate și ajutându-vă să vă simțiți plin pentru perioade mai lungi de timp.

Încercați să încorporați un pahar de suc de portocale sau o portocală în rutina zilnica pentru a vedea dacă începi să observi beneficii pentru sănătate.O cheie de reținut, majoritatea beneficiilor se bazează pe consumul pe termen lung de portocale, așa că nu este probabil să vedeți o diferență într-o săptămână. În decurs de câteva luni, totuși, este posibil să observați o schimbare.

loading...

Add comment