Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
osteocondroza

O serie de exerciții simple,care alungă durerile spatelui și coloanei

Osteocondroza este o modificare osoasă în regiunea coloanei vertebrale. Se dezvoltă ca urmare a uzurii discurilor intervertebrale și a coloanei vertebrale adiacente. Discurile intervertebrale din coloana vertebrală sunt presate împreună din cauza suprasolicitarii severe. În timp, discurile intervertebrale nu se mai pot regenera și rămân în poziție comprimată. Datorită presiunii, se dezvoltă excrescențe osoase care pot provoca durere și pot restricționa sever mobilitatea coloanei vertebrale.Unii oameni îl simt în gât, alții în partea mică a spatelui sau în partea inferioară a spatelui. La un moment dat, durerea devine constantă, fie că stai în poziție de șezut, în picioare sau întins.

Există câteva exerciții care ameliorează simptomele acestei afecțiuni.În timpul exercițiilor se respiră calm, fără a suprasolicita corpul. Dacă apare orice fel de durere se amână exercițiile sau se reduce încordarea.

 1. Întinderi ale gâtului.
  Se ține corpul drept.Se împinge bărbia înainte într-un mod care să întindă gâtul.Încordați ușor mușchii gâtului.Țineți acest lucru timp de 5 secunde.Întoarce-ți capul în poziția centrală.Împingeți-vă capul înapoi cu bărbia sus și țineți apăsat timp de 5 secunde.Se efectuează 5 repetări.
 2. Înclinări ale gâtului.
  Se înclină capul înainte, astfel încât bărbia să atingă pieptul.Încordați ușor mușchii gâtului.Țineți în această poziție timp de 5 secunde.Apoi, readuceți capul într-o poziție neutră.Se efectuează 5 repetări.
 3. Înclinarea gâtului într-o parte.
  Se apleacă capul în jos spre fiecare umăr, conducând cu urechea.Încordați ușor mușchii gâtului.Țineți acest lucru timp de 5 secunde.Întoarce-ți capul în centru și repetă pe celălalt umăr.Se efectuează 5 repetări.
 4. Întoarceri ale gâtului.
  Se întoarce capul într-o parte, cât se poate de mult, astfel încât bărbia să fie la o înălțime egală.Încordați mușchii gâtului timp de 5 secunde.Readuceți capul într-o poziție centrală.Repetați pe partea opusă.Se repetă acest exercițiu de 5 ori pe fiecare parte.
 5. Rotiri de umeri.
  Rotirea umerilor este un exercițiu de bază și ușor pentru a vă menține fluide articulațiile umerilor și gâtului.Din poziția de șezut pe scaun, se rotesc umerii în sus, pe spate și în jos într-o singură mișcare lină.Se repetă această mișcare de 5 ori.Apoi se inversează mișcarea, rostogolindu-vă umerii în sus, înainte și în jos de cinci ori.

De obicei, osteocondroza începe să apară după vârsta de 40 de ani și progresează în timp. Bărbații o dezvoltă de obicei la o vârstă mai fragedă decât femeile.De asemenea, fumatul poate crește riscul.Aceste exerciții pot ajuta la moderarea impactului afecțiunii și la atenuarea durerii sau a senzațiilor de rigiditate. Cu toate acestea, nu o vor vindeca complet, ci va fi nevoie de o vizită la un specialist și de un tratament adecvat.

loading...

Add comment