Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Vinul roșu te ajută să trăiești mai mult

Nu ar fi minunat să trăiești pentru totdeauna? Ei bine, poate nu pentru totdeauna, dar cel puțin suficient pentru a vedea că nepoții tăi cresc.Nu mulți oameni sunt destul de norocoși pentru ca acest lucru să se întâmple, dar recent, tot mai mulți oameni par să adauge mai multe lumânări la tortul de ziua lor. Deci, de ce trăim mai mult decât generațiile înaintea noastră? Deși este adevărat că am făcut mari salturi în medicină care au făcut mult pentru a ne menține sănătoși și a trăi mai mult, dar asta nu este singurul lucru care ne ajută.

Deci, care e secretul pentru care trăim mai mult? Studiul numit în mod corespunzător Studiul 90+ , a început în 2003, în speranța de a studia care devine cel mai rapid grup de vârstă din lume. Participantii initiali ai studiului au facut parte dintr-un alt studiu numit The Leisure World Cohort Study (LWCS), care a inceput in 1981. Leisure World a fost o comunitate mare de pensionari din Orange County, California, iar cei 14.000 de participanti au fost participat la tot felul de sondaje.

Folosind informația de la cei 14.000 de participanți, cercetătorii din studiul 90+ s-au tot întrebat ce le permite oamenilor să trăiască până la vârsta de 90 de ani și poate chiar și mai mult. Obiectivele studiului au fost determinarea factorilor asociați cu longevitatea, examinarea demenței, examinarea corelațiilor patologice clinice și determinarea factorilor de risc modificabili pentru mortalitate și demență.

Cei care participă la studiu sunt vizitați de două ori pe an pentru teste neurologice și neurofiziologice. Cercetătorii de la Clinica de cercetare și educație în vârstă din Laguna Woods, California, au adunat informații despre dietă, activități pe care participanții le-au făcut zilnic, istoricul medical, medicamentele și alți factori de stil de viață. Una dintre constatările majore pe care cercetătorii le-au descoperit a fost că cei care au băut o cantitate moderată de vin au trăit mai mult decât cei care s-au abținut de la aceasta. De asemenea, a constatat că băutorii moderați de cafea au trăit mai mult.

Consumul moderat de alcool sa dovedit a avea unele beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea riscului de a dezvolta boli de inima, șanse mai mici de accident vascular cerebral și reducerea posibilă a riscului de diabet zaharat. Bucurați-vă de un pahar de vin odată cu cina, sau vă puteți turna o bere după o zi lungă de lucru. Doar asigurați-vă că nu întreceți măsura, deoarece consumul de alcool poate duce la unele probleme de sănătate foarte grave.

Deci, cum poate alcoolul să ne ajute să trăim mai mult dacă ne face rău? Ei bine, o parte a răspunsului este moderarea, dar și exercițiul.Un studiu publicat în Jurnalul Britanic de Medicină Sportivă a analizat modul în care exercițiul fizic poate compensa efectele negative ale băuturilor periculoase. Autorul principal al studiului, dr. Emmanuel Stamatakis, și colegii săi au analizat datele colectate din sondajele de sănătate din Anglia și Scoția și apoi și-au separat 36, 370 de participanți, peste 40 de ani, în 3 grupuri.Grupurile au fost împărțite în cei care nu erau foarte activi, cei care fac exercițiu moderat și cei care fac exerciții cel mai mult. Apoi a analizat cantitatea de alcool consumată de fiecare grup.Calculand 5,735 de decese totale pe o perioada de urmarire medie de aproape 10 ani pe persoana, cercetatorii au descoperit ca in comparatie cu abstinenta pe tot parcursul vietii de la alcool, consumul de alcool la niveluri periculoase a fost legat de un risc crescut de deces din toate cauzele. Dar când au luat în calcul cantitatea săptămânală de exerciții pentru adulți, se pare că ștergea riscul mai mare de decese cauzate de alcool.

Din moment ce studiul lui Stamatakis era doar observațional, acesta poate implica doar o relație între exercițiu, consumul de alcool și beneficiile pentru sănătate. Dar arată cât de important este să fii activ fizic pentru sănătatea noastră.Un lucru este sigur, puteți bea un pahar de vin moderat, dar nu mai mult de atât și luați în considerare și exercițiile fizice și mișcarea.

loading...

Add comment