Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
alimente-daunatoare

Unii le consumă zilnic,fără să știe cât de dăunătoare sunt aceste alimente

Atunci când vine vorba despre sănătate, un lucru foarte important îl reprezintă dieta de zi cu zi.Cu cât aceasta este mai echilibrată, nu atât și sănătatea va fi mai prosperă.Adevărul să fie spus, există alimente pe care, de dragul sănătății și longevității, nu ar trebui să le mâncăm deloc sau, cel puțin, să le mâncăm foarte rar.Pentru a afla care sunt aceste alimente, am făcut o listă cu câteva dintre ele, pe care unii dintre noi poate le consumă chiar zilnic.

 1. Zahărul.
  Acesta este adesea enumerat ca inamicul numărul unu. Este o cauză semnificativă a obezității și a diabetului zaharat, potrivit Asociației Americane a Inimii. De asemenea, zahărul pune stres asupra pancreasului, ficatului și sistemului digestiv. Se spune că sistemul nervos este compromis cu până la 50% de fiecare dată când mănânci zahăr.Aceasta este o veste proastă pentru sănătatea ta, deoarece te face mai susceptibil la răceli, gripă, depresie, dezechilibru hormonal, stres și creștere în greutate.
 2. Margarina.
  Margarina este grăsime procesată, care conține adesea grăsimi trans foarte nesănătoase, pe care corpul nu le poate procesa.Acest lucru crește colesterolul și dăunează pereților vaselor de sânge. Ori de câte ori mâncăm alimente care nu sunt naturale, acestea devin o povară toxică pentru sistemul nostru, punând un stres imens asupra ficatului.
 3. Făină
  Poate părea relativ inofensiv, dar, în interiorul corpului tău, făina albă se comportă cam la fel ca zahărul alb, deoarece în asta se transformă rapid în timpul procesului digestiv. Ea pune un stres enorm asupra pancreasului și perturbă nivelul de insulină atât de mult încât organismul este trimis în modul de stocare a grăsimilor.
 4. Gogoșile.
  Gogoșile conțin unele dintre cele mai nesănătoase ingrediente din jur: zahăr alb, făină albă și grăsimi trans. Aceasta este o combinație letală, nu doar pentru corp, ci și pentru sănătatea inimii. Consumul de grăsimi trans și zahăr a fost asociat cu un risc semnificativ mai mare de boli de inimă și diabet.
 5. Chipsuri de cartofi.
  Când alimentele sunt prăjite la temperaturi ridicate, ele pot forma acrilamidă, care este un cancerigen cunoscut.Nu numai că chipsurile sunt bogate în grăsimi, dar sunt adesea acoperite cu sare, ceea ce le face extrem de bogate în sodiu. Acest lucru crește tensiunea arterială și colesterolul și, în cele din urmă, crește riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.
 6. Băuturile răcoritoare.
  Băuturile răcoritoare sunt dăunătoare pentru sănătate datorită conținutului de zahăr și cofeină. Eliminați aportul de băuturi răcoritoare din dietă prin înlocuirea lor cu ceaiuri din plante, apă cu lămâie sau chiar apă.

Acestea sunt doar câteva dintre alimentele nesănătoase de evitat.Deși sunt grozave la gust, aceste alimente vă compromit sănătatea. Vestea bună este că aveți înlocuitori sănătoși pentru fiecare dintre ele.

loading...

Add comment