Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
maini-armotite

Remedii care pot fi preparate acasă contra amorțelii mâinilor

Mulți oameni experimentează ocazional amorțeală sau furnicături la nivelul mâinilor.Ei bine, furnicăturile în mâini, deși nu sunt o problemă gravă, totuși îți pot împiedica activitățile de zi cu zi, limitându-ți mișcările.Acestea provoacă slăbiciune, durere și amorțeală la nivelul extremităților.De obicei, este o afecțiune temporară, dar uneori dacă simptomele persistă necesită îngrijiri medicale.

Există o serie de remedii simple care pot fi folosite acasă pentru a gestina senzațiile de amorțeală a mâinilor.

 1. Uleiurile esențiale.
  Acestea au puterea uimitoare de a vindeca probleme neurologice precum furnicături la mâini și picioare. Uleiul esențial de lavandă este apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune uleiuri pentru tratarea senzației de furnicături, deoarece posedă proprietăți antiinflamatorii și analgezice puternice care ajută la ameliorarea durerii nervoase și la repararea leziunilor nervoase.Masarea regulată cu uleiuri esențiale de lavandă ajută la repararea leziunilor nervoase și la restabilirea funcționării nervilor.
 2. Oțetul de mere.
  Oțetul de mere ajută la refacerea și repararea nervilor deteriorați.Pe lângă asta, bogăția de nutrienți vitali din oțetul de mere sporește energia și accelerează procesul de recuperare.Se adaugă o linguriță de oțet de mere într-un pahar cu apă caldă, se amestecă bine și se bea această apă o dată pe zi pentru un rezultat bun.
 3. Compresele calde.
  Compresa caldă este cea mai bună soluție pentru a promova circulația sângelui în mâinile și picioarele afectate.Pe lângă asta, îmbunătățește funcționarea nervilor și ajută la tratarea senzației de furnicături.Se ține compresa caldă peste regiunea afectat timp de 5-7 minute.Se repetă acest lucru de trei ori pe zi pentru a ușura durerea și amorțeala.
 4. Băi cu sare de mare.
  Sarea conține cantități notabile de magneziu care ajută la reducerea inflamației din organism.Acționează prin restabilirea nervilor afectați și inflamați care provoacă senzația de amorțeală și îmbunătățește circulația sângelui.Se adaugă o cană de sare într-o cadă plină cu apă.
 5. Scorțișoara.
  Proprietățile sale nutriționale pot ajuta la îmbunătățirea fluxului de sânge către brațe și picioare și astfel pot ajuta la tratarea amorțelii.Potrivit experților, consumul zilnic a 2 până la 4 grame de pudră de scorțișoară ajută la îmbunătățirea circulației sângelui.Se poate amesteca această cantitate într-un pahar cu apă caldă și se bea o dată pe zi.

De obicei, amorțeala și furnicăturile apar și dispar destul de repere.Dacă totuși persistă sau provoacă un somn de proastă calitate, ar putea fi timpul să consultați medicul.

loading...

Add comment