Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

8 semne care indică faptul că există o lipsă de magneziu în corpul tău.

Dacă vă simțiți obosit în permanență, ochii dvs. se mișcă și aveți spasme musculare, cel mai probabil există o lipsă de magneziu în corpul vostru. Un deficit de magneziu poate cauza o boală gravă deoarece prea multe procese din organism depind de acesta. De aceea, ar trebui să fiți foarte atent și să fiți capabili să observați o deficiență, dacă există.Iată câteva dintre cele mai comune simptome care indică că ai o lipsă de magneziu în corp.

1. Nevoia de a mânca dulce.


O dorință arzătoare de a mânca ceva dulce arată că există o lipsă de anumite minerale în organism, în special magneziu. Pierderea de magneziu la femei este adesea conectată la menstruație, iar la sportivi, la un antrenament intens atunci când organismul își consumă magneziul asupra muncii musculare.

2. Crampe și dureri musculare.


Crampele musculare și durerile pot fi foarte dureroase. Dacă suferiți de ele în mod regulat, poate fi un semn al nivelului scăzut de magneziu.Magneziul și vitaminele D, E și B pot preveni crampele musculare. De aceea, vizitați-vă medicul pentru a verifica nivelurile acestor vitamine și asigurați-vă că obțineți doza zilnică recomandată.De asemenea, puteți încerca să vă ameliorați durerea prin masarea mușchilor afectați într-o mișcare circulară.

3. Insomnie.


Deficitul de magneziu poate provoca insomnie . Magneziul este vital pentru o funcție numită „relaxare a creierului”. Această capacitate a creierului ne ajută să ne relaxăm și să adormim calm.Așa cum am menționat mai devreme, nivelurile scăzute de magneziu pot duce la crampe musculare. Acest lucru provoacă sindromul picioarelor neliniștite, o afecțiune care determină picioarele să se scuture noaptea. Ca urmare, calitatea somnului scade.

4. Probleme ale oaselor.


Deficitul de magneziu poate crește riscul apariției problemelor osoase . Acest lucru poate duce la creșterea riscului de fractură. Ideea este că deficitul de magneziu poate reduce nivelul de calciu din sânge, iar calciul este esențial pentru menținerea oaselor sănătoase.

5. Stresul.


Magneziul este un element esențial pentru construirea unui sistem nervos puternic. Acest element este responsabil pentru relaxare. Cu o lipsă de magneziu în organism, o persoană simte anxietate și stres fără cauză . Astfel, riscul depresiei crește dramatic.

6. Constipația.


Există multe motive care provoacă constipație, de la stres la un consum redus de fibre. Magneziul are un efect relaxant asupra multor părți ale corpului, inclusiv a tractului digestiv. Datorită lipsei acestui mineral, funcțiile intestinale nu funcționează corect, ceea ce duce la constipație.

7. Oboseala.


Magneziul este necesar pentru reacțiile care creează energie în celule. Fără magneziu, nu veți avea suficientă energie la nivel celular. Acest lucru se poate manifesta ca oboseală, scăzută energie și lipsă de mobilitate.

8. Cefalee severă.


Dacă nu aveți toate aceste zone (vitaminele A, B, C și D), aceasta poate duce la o durere de cap foarte severă. Migrenele afectează de obicei numai o parte a capului . Deficitul de magneziu poate determina migrene și dureri de cap frecvente. Cu o deficiență a acestui mineral, vasele de sânge din creier se îngustează rapid și se extind, ceea ce este cauza unei migrene. O cantitate suficientă de magneziu în organism reduce riscul de modificări ale vaselor de sânge și elimină durerile de cap.

Iată câteva alimente bogate în magneziu.
O dieta echilibrata poate asigura nevoia zilnica de magneziu a organismului. Nucile și semințele, cerealele, fasolea, fructele proaspete și cele uscate, verdețurile și peștele sunt câteva dintre alimentele care pot crește nivelul de magneziu.

loading...

Add comment