Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Păpădia-cura de 30 de zile care scade glicemia și nevoia de insulină la diabetici.

Păpădia este un remediu foarte valoros pe care Dumnezeu l-a așezat în natură, sub masca unei buruieni aparent nesemnificative și banale. Puțini dintre noi știu că această plantă este în totalitate comestibilă: frunzele, tulpinile, florile și rădăcina. Foarte multe popoare consumă tijele înflorite cu regularitate.

Rădăcina este recent studiată pentru proprietățile ei anticancerigene puternice. În trecut, frunzele de păpădie erau consumate în salate și sandviciuri, sau erau fierte. Încă din secolul al 18-lea, păpădia a început să fie folosită în scop terapeutic ca agent detoxifiant, fiind incorporată în diferite tonice pentru purificarea sângelui, ficatului și rinichilor.

La începutul lunii mai, când păpădia este deja înflorită bine, se va face o cură de 1 lună de zile, în care se consumă câte 10-15 tulpini pe zi. Se poate obține o scădere totală a nivelului de zahăr din sânge. Spălați tulpinile cu tot cu flori, eventual cu o soluție din oțet și bicarbonat de sodiu. Îndepărtați apoi florile și mestecați încet tulpinile. Păpădia trebuie culeasă din zone nepoluate, ferite de pesticide și ierbicide. Evitați locurile din preajma străzilor, clădirilor, aleilor populate de animale.

Păpădia are un conținut nutrițional comparabil cu cel al spanacului și salatei verzi. Este o sursă foarte bună de beta-caroten, calciu, potasiu, fier, fosfor, magneziu, vitamine din complexul B, proteine și fibre.

Contraindicații.
Frunzele de păpădie trebuie utilizate cu precauție de persoanele care iau medicamente diuretice, litiu, digoxină, estrogeni, corticosteroizi, laxative, potasiu, și de persoanele care sunt alergice la margarete, crizanteme, gălbenele. Plantele trebuie utilizate cu precauție maximă de femeile gravide, de cele care alăptează și de copiii sub 2 ani

Contraindicații și precauții University of Maryland Medical Center susține că persoanele care iau medicamente orale pentru diabet sau insulină, anticoagulante, antiacide sau alte medicamente care sunt metabolizate de ficat, trebuie să evite păpădia.

loading...

Add comment