Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Buruiana cu proprietăți vindecătoare – Crește oriunde iar oamenii de obicei o aruncă.

Dacă găsiți această buruiană în curte, nu o aruncați – previne diabetul de tip 2, artroza, bolile cardiovasculare, detoxifică organismul și ajută la slăbit. Crește în curți și în afara lor și, adesea, ne împiedicăm de ea, motiv pentru care o smulgem și o aruncăm la păsări.

Iarba-grasă, căci despre ea este vorba, este o buruiană-minune, fiind plină de substanțe nutritive în procente considerabile.

Ce vitamine și minerale conține iarba-grasă?
Iarba-grasă este bogată în oligoelemente, dintre care potasiul, magneziul și calciul se găsesc în cantități însemnate.

Iarba grasă, cunoscută și sub denumirea de „lambsquarters” sau „Chenopodium album,” este o plantă buruiană care crește în mod obișnuit în multe părți ale lumii. Deși este deseori considerată o buruiană nedorită în grădini, iarba grasă are de fapt numeroase proprietăți vindecătoare și poate fi folosită în scopuri medicinale și culinare.

Cum se consumă iarba grasă:

  1. Frunze proaspete: Frunzele tinere de iarba grasă pot fi adăugate la salate sau preparate ca o legumă cu frunze verzi.
  2. Frunze uscate: Frunzele uscate pot fi folosite pentru a face ceai sau infuzii.
  3. Gustare: Frunzele proaspete pot fi consumate ca o gustare sănătoasă, direct din grădină.
  4. Supliment alimentar: Iarba grasă este disponibilă și sub formă de suplimente alimentare.

Mestecarea frunzelor calmează inflamația gingiilor și chiar durerile de gât. Iarba grasă conține compuși cu proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamațiilor din organism.

Cum prepari cataplasmele cu iarbă-grasă?

Aceste cataplasme pot fi aplicate pe piele pentru calmarea iritațiilor, cicatrizarea rănilor sau în cazul contracturilor musculare. Amestecă o lingură de frunze proaspete de iarbă-grasă cu o lingură de ulei de măsline. În cazul în care consistența este mult prea lichidă, se adaugă puțină pulbere de argilă verde sau alba.

Iarba grasă este bogată în nutrienți, inclusiv vitamine (cum ar fi vitamina A, vitamina C și vitamina K), minerale (precum calciu, fier și magneziu) și fibre. Aceasta o face o sursă excelentă de nutrienți esențiali în dietă.

Unele persoane utilizează iarba grasă în scopuri digestive, pentru a reduce disconfortul gastric și pentru a îmbunătăți digestia. Este folosită și pentru a trata diareea și constipația.

Este important să colectați iarba grasă din surse sigure și să o pregătiți corect înainte de consum. De asemenea, consultați întotdeauna un specialist în nutriție sau un fitoterapeut înainte de a începe orice nou tratament sau supliment alimentar, mai ales dacă aveți preocupări medicale sau luați medicamente. Chiar și plantele considerate sigure pot avea interacțiuni sau efecte secundare în anumite situații.


loading...

Add comment