Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Președintele Klaus Iohannis cere anularea „așa-zisului acord” cu Biserica.„Stați acasă.Altfel,după sărbători vom avea înmormântări”.

Președintele Klaus Iohannis a cerut premierului Ludovic Orban și ministrului de Interne Marcel Vela să revină asupra acordului dintre MAI și Biserica Ortodoxă. Deși președintele crede că intențiile sunt bune, el le-a transmis românilor că nu este cazul să se relaxeze acum de sărbători.

„Stați acasă, altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!”, a fost mesajul președinteului.

Vă cităm în continuare transcrierea declarației de presă:

Astăzi suntem în prima zi din starea de urgență prelungită. Și, din păcate, nu avem niciun motiv de relaxare.

Avem, între timp, peste 7.200 de cazuri de persoane infectate. Avem de ieri până astăzi 20 de persoane care au murit. Avem de ieri până astăzi peste 340 de persoane în plus infectate cu coronavirus.

Deci, nici vorbă de relaxare!

Și ca să fie foarte, foarte clar ce-am spus ieri și poate încă nu a ajuns foarte limpede la toată lumea, repet: cuvântul de ordine este „Stați acasă!”.

Este regretabil să observăm, și în viața noastră, și în viața publică, că de multe ori cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se pare că se întâmplă și cu un așa-zis acord încheiat între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă.

Probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește acolo. Mulți români au înțeles că este cazul să ne relaxăm. Nu este cazul să ne relaxăm! Iar explicațiile care s-au dat au fost prea optimiste.

Așadar, peste câteva minute voi începe o ședință cu Premierul Orban, Ministrul Vela, alți miniștri și consilieri. În cadrul acestei ședințe voi solicita Premierului Orban și Ministrului de Interne să revină asupra acestui acord, să găsească, dacă vor, o formulă care respectă principiul „Stați acasă!”, care se încadrează perfect în solicitările din decretul care prelungește starea de urgență și care, evident, respectă toate ordonanțele militare.

Așadar, dragi români, indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun același lucru pe care îl spun și medicii, în frunte cu Ministrul Sănătății, același lucru pe care îl spun experții, același lucru pe care îl spune Organizația Mondială a Sănătății: Stați acasă!

Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!

Din păcate, nu trebuie să ne grăbim să tragem concluzii.Cu toții știm că președintele Klaus Iohannis nu face această afirmații cu rea intenție.Scopul său, ca a tuturor, este să combată cât mai repede acest virus, pentru a ne putea relua fiecare dintre noi viețile.Iar dacă acest lucru presupune să mai stăm o perioadă de timp în casă, chiar și de Sfintele Sărbători Pascale, fără să ne vizităm rudele și prietenii, noi trebuie să facem acest lucru.Doar împreună putem învinge!

loading...

Add comment