Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
maica-ecaterina

Maica Ecaterina,un înger care crește 126 de copii

Maica Ecaterina este îngerul care a renunțat la cariera pentru a face parte din monarhism.Maica trăiește alături de 126 de copii amărâți, abandonați, cu probleme în familie, la Așezământul Sfântul Leontie din Rădăuți.Aceasta se dedica trup și suflet creșterii acestor copii de 8 ani de zile.

Cu o diplomă în asistență medicală și alta în psihologie, maica Ecaterina s-a regăsit în acest așezământ.Aici se găsesc copii de toate vârstele care sunt educați și pregătiți pentru a putea face față mai departe în viață, pentru a avea o diplomă și o meserie.Până acum, 30 de copii au plecat din așezământ, unii la facultate, alții și-au găsit loc de muncă, iar alții și-au întemeiat până și familii.

Povestea așezământului a luat naștere în anul 2004, când starețul mănăstirii Bogdana, părintele Iustin, a început ridicarea acest așezământ cu ajutorul a 10 milioane de euro, proveniți din donații și o mică parte de la stat.A fost multă muncă, dar care în final aduce roade.Cei care sunt ca o familie pentru acești copii sunt părintele Iustin, care este un fel de director administrativ, părintele Emanuel, care slujeşte la biserica de acolo, şi maica Ecaterina,cea care supraveghează îndeaproape bunul mers al lucrurilor.Aceștia îi învață pe copii de mici dragostea față de Dumnezeu, iubirea aproapelui şi diferenţa dintre bine și rău, niște principii de bază pentru a se descurca în viață.

Așezământul este format din 12 zile, un teren de tenis și alte clădiri care adăpostesc o bibliotecă cu peste 8.000 de volume, un atelier de pictură, o sală de informatică pentru acești copii lipsiți de familie.Cu ajutorul acestor lucruri, maica Ecaterina se zbate zi de zi să le ofere acestor copii educație.Au profesori buni și diferite programe artistice care îi stimulează să-și descopere talentele.Maica Ecaterina reprezintă un model și un sprijin foarte mare pentru copii, deoarece aceasta pe lângă monarhie, este și psiholog și le oferă tinerilor consiliere atunci când au nevoie.

Acest așezământ din Rădăuți este un loc unic în România.Centrul arată ca un loc în care se face performanță, asta după vitrinele pline de diplome și medalii și sălile de curs de pretutindeni.Asezamantul Sfantul Leontie are scopul de a alfabetiza copiii neșcolarizați și susținerea copiiilor nevoiași pentru a putea merge la școală și pentru a-și putea construi un viitor decent.

loading...

Add comment