Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Într-o țară unde alții promovează incultura, noi îl promovăm pe acest tânăr. Respect pentru el.

Vasile Moraru, un tânăr din satul Chișcăreni a uimit lumea cu povestea sa impresionantă de viață.Acum 11 ani, el a rămas fără ambele mâini, în urma unui accident care a avut loc exact în data de 14 februarie, atunci când unii dintre noi sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților.Pentru el, aceasta este o zi tristă.Ziua în care soarta a fost crudă cu el, iar mașina de balotat paie i-a smuls ambele mâini.Avea doar 19 ani pe atunci și o viitor în față cu vise și speranțe.Atunci a simțit că totul s-a sfârșit pentru el.

Dar, astăzi are o familie, cu un copil mic și o mică afacere care prosperă.Deși a simți că nu o să mai poată face nimic din ce a visat, pentru că și-a pierdut ambele mâini, tânărul nu s-a dat bătut, s-a căsătorit, iar astăzi se poate mândri și cu o afacere, un atelier în care produce mai multe tipuri de pavaj pentru curte.El este ajutat și de doi consăteni de-ai săi.Vasile spune că a făcut eforturi imense, pentru a putea să-și câștige în final existența.Ajutorul de la stat, mai exact pensia de invaliditate cu care se presupune că ar trebui să se întrețină lunar este de doar 200 de lei.Ce poți să faci cu 200 de lei în zilele noastre?

Tatal său, șofer de microbuz, a încercat să facă tot posibilul să obtina pentru el o indemnizatie mai mare, dar fara rost. Motivul ar fi ca nu are stagiu de munca.„Ce fel de stagiu de munca sa aiba el, daca accidentul s-a intamplat cand era pe bancile scolii? La ce se gandesc ei?”, a spus Ion Moraru, tatăl tânărului.

Încăperea unde Vasile și-a deschis atelierul de pavaje i-a oferit-o bunica sa, care de altfel l-a și crescut în mare parte.Bătrâna spune cu lacrimi în ochi că nu poate uita ziua în care nepotul său a rămas fără brațe și că i se rupe inima atunci când îl vede că nu poate mânca de unul singur sau să facă alte lucruri.

În prezent Vasile își pune speranța în propriile forțe și în afacerea pe care o dezvoltă.Spera sa aiba cat mai multe comenzi. Iar de ceva timp, pe lângă pavajul pe care îl produce, a început să fabrice și burlane.

loading...

Add comment