Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
mersul-la-biserica

Mersul la biserică este benefic pentru sănătatea mintală,liniștea sufletul și prelungește viața

Chiar dacă unii nu cred, persoanele în vârstă care participă în mod regulat la slujbele religioase par să trăiască mai mult și să aibă o sănătate mai bună.Este ceva legat de tipul de oameni care sunt? Sau este ceva legat de vizitele lor la slujbele de la biserică?

Ei bine, un tot mai mare de cercetări au fost făcute pentru s stabili conexiunile care există între credințele și practicile religioase și sănătatea fizică și psihologică a omului.Este posibil ca oamenii care sunt mai implicați în activități religioase sau sunt personal mai spirituali să facă ceva care îi face să se simtă mai bine emoțional și îi ajută să trăiască mai mult și mai sănătos.

Printre cele mai recente descoperiri în acest domeniu se pare că persoanele care participă la slujbe religioase cel puțin o dată pe săptămână sunt mai puțin probabil să moară într-o anumită perioadă de timp decât persoanele care participă la slujbe mai rar.Aceste rezultate – publicate în numărul din august 1999 al Journal of Gerontology: Medical Sciences – au rezultat dintr-un studiu care a examinat aproape 4.000 de rezidenți din Carolina de Nord, cu vârste cuprinse între 64 și 101 de ani.Persoanele care au participat la serviciile religioase cel puțin o dată pe săptămână au avut cu 46% mai puține șanse de a muri în timpul studiului de șase ani, spune autorul principal Harold G. Koenig, MD, de la Centrul Medical al Universității Duke din Durham, Carolina de Nord.

Spritualitatea poate fi benefică.Persoanele care participă la slujbele religioase sau care se simt spirituale, experimentează niveluri mai scăzute de depresie și anxietate, au tensiune arterială scăzută și mai puține accidente vasculare cerebrale și sunt în general, mai sănătoși.De asemenea, se știe că printre bărbații și femeile în vârstă de astăzi,care merg la slujbele religioase tind să aibă adesea un comportament mai puțin riscant, fără excese.Iar credințele religioase sau un sentiment puternic de spiritualitate, pot îmbunătăți capacitatea unui individ de a face față stresului vieții de zi cu zi și necazurilor îmbătrânirii, spun experții.

În concluzie, mersul la biserică este benefic pentru sănătatea organismului, cât și sănătatea mintală.Biserica este locul unde multe persoane se simt în siguranță și se apropie de Dumnezeu.Credinta in Dumnezeu este un dar, este o putere prin care fiecare caută sens vietii.

loading...

Add comment