Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
vlad-ciurea-neurochirurg

10 sfaturi care mențin sănătatea și fericirea,conform spuselor neurochirurgului Vlad Ciurea

Vladimir Ciurea este un neurochirurg român renumit.Acesta a înființat Departamentul de Cercetare în Neuroștiințe al Spitalului Clinic Bagdasar-Arseni.A realizat peste 23 de mii de operații pe creier, din care jumătate la copii.În continuare,sunt enumerate 10 sfaturi zilnice care trebuie respectate pentru a avea o viață sănătoasă și fericită.

 1. Cine se trezeşte de dimineaţă, sănătos ajunge.
  Trezitul devreme aduce o serie de beneficii sănătății.Pe lângă faptul că atunci când te trezești devreme ai mai mult timp să rezolvi tot ce ți-ai propus în ziua respectivă,vei avea mai multă energie și te va ajută să te concentrezi mult mai bine pe parcursul zilei.Dacă ne-am trezit la ora 10:00 de exemplu, vom fi destul de obosiți pe parcursul zilei.
 2. Aerul curat, sănătate pentru creier.
  Aerul pe care îl respiri poate avea un impact semnificativ asupra sănătății creierului.De aceea, este indicat ca în fiecare dimineață,după ce ne trezim să aerisim bine camerele sau dacă avem destul timp, să facem o plimbare scurtă în natură.
 3. Te mişti, deci exişti.
  Ce faci după ce te trezești pentru prima dată? Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor ocupați, vă luați telefonul și vă verificați e-mailul, calendarele și orice altceva de acest fel.Mișcarea este cel mai important obicei cu care îți poți începe ziua. Corpul tău are nevoie de mișcare și, deși poate fi nervos la început, acea mișcare duce la o zi mai dinamică din punct de vedere fizic.
 4. Ziua bună se cunoaşte după duşul de dimineaţă.
  Dușul de dimineață te împrospătează și te trezește mai ușor.În plus, un duș de dimineață poate stimula celulele pielii, în special după ce s-au relaxat în timpul somnului.
 5. Micul dejun nelipsit dimineața.
  Masa de dimineața este considerată a fi cea mai importantă masă.Micul-dejun este o sursa importanta de calorii, fibre si fier si nu poate fi suplinit de nicio masa a zilei.
 6. Sănătatea din ceaşcă.
  Fie că este vorba de o ceașcă de cafea sau ceai, este bine pentru digestie să o savurați în liniște.Consumul de ceai are mai multe beneficii pentru sănătate.
 7. Zâmbet pentru o sănătate mai bună.
  A șaptea poruncă ne învață să zâmbim mai des.Zâmbetul nu oferă doar o creștere a dispoziției, dar ne ajută corpul să elibereze cortizol și endorfine care oferă numeroase beneficii pentru sănătate.
 8. Alimentele uşoare, ideale pentru masa de prânz.
  Prânzul este a doua masă importantă a zilei și adesea cea mai bogată caloric.Pranzul trebuie sa fie o masa satioasa si plina de vitamine si minerale, insa nu foarte grasa.O masa sanatoasa redea fortele necesare pentru restul zilei.
 9. Masa de seară, cât mai uşoară.
  Cina trebuie să fie cât mai ușoară.Specialiștii în nutriție recomandă la cină salatele, supele de legume, carnea slabă și lactatele.O cină bogată în grăsimi sau mâncăruri nesănătoase solicită tubul digestiv și inima și poate declanșa o serie de afecțiuni.
 10. Somnul dulce mult aduce.
  Somnul ajută să vă mențineți mintea și corpul sănătos.A dormi suficient nu înseamnă doar ore totale de somn. De asemenea, este important să dormi de bună calitate la un program regulat, astfel încât să te simți odihnit când te trezești.

Sperăm că aceste 10 sfaturi vă vor permite să vedeți, să simțiți și să culegeți rezultate.Aceste rezoluții de bine vă vor menține în formă, plin de energie și sănătos din interior spre exterior.

loading...

Add comment